Hlavní obsah

Sestava je jasná, řekl Brückner hned na srazu

PRAHA

Tradičně se sešli v hotelu Praha a začali se chystat na už tradičního soupeře. Nizozemsko! Čeští fotbalisté začnou další kvalifikační pouť ve středu v Amsterdamu. Jak zní nejaktuálnější otázka? Jak nahradit rozbitou osu týmu, vždyť chybí s koleny laborující Nedvěd a Galásek.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner

Článek

Trenér Karel Brückner je v klidu, přinejmenším na pohled. V hlavě má totiž o sestavě jasno už nyní. "Zdá se to složité, ale není. Je to jasné a transparentní," vykládá s úsměvem na dotaz, kolik má v hlavě variant jedenáctky. Nic víc však neřekl. Může se tedy vesele spekulovat. Týce, Vachoušek?

Už dříve Brückner deklaroval, že zdravotní trable musí řešit i soupeř, jenž postrádá hlavně Robbena z Chelsea a kanonýra van Nistelrooije z Manchesteru United. "Musíme se s negativními jevy vypořádat. V následujících dnech budeme pracovat hlavně na zapracování nových hráčů do sestavy," dodal.

Povolal Gedeona, který rok nehrál

Brückner v úterý večer zvedl telefon a zvěstoval radostnou novinu Patriku Gedeonovi. "Přijď na sraz," uslyšel slávista překvapivě. "Vůbec jsem s tím nepočítal. Ani ve snu by mě nenapadlo, že budu v reprezentaci," řekl defenzivní záložník, jenž oblékl dres národního týmu naposledy v dubnu 2003.

Skoro celou minulou sezónu nehrál kvůli zranění, nyní naskočil do ligy poprvé v základní sestavě až v pondělí proti Brnu. A skóroval. "Ten zápas mi vyšel, cítím, že mám formu," dodal Gedeon, jenž původně počítal s tím, že si ve středu pojede zahrát za slávistické béčko zápas ČFL do Chomutova...

"S Brnem podal ojedinělý výkon, který signalizuje herní kvalitu. Není to však hráč hned do základu," vysvětlil volbu trenér, dříve vždy razící praxi, že nebude hráče nominovat na základě jednoho vydařeného zápasu...

Skácel: Reprezentace se neodmítá

Nová posila Panathinaikosu Atény Rudolf Skácel byl pozvánkou rovněž příjemně potěšen. Vždyť za reprezentaci nastoupil dosud jen jednou vloni v listopadu proti Kanadě v Teplicích, kde dal gól. "Udělalo mi to radost. Je pro mě čest, že jsem se po pauze do národního týmu podíval," prohlásil Skácel, s nímž Brückner eventuálně počítá na levou stranu zálohy.

Řecká liga ještě nezačala a v těchto dnech vrcholí příprava. Nebojí se Skácel, že by přišel o místo v základní sestavě Panathinaikosu, které si zatím vybojoval? "I tohle riziko musím podstoupit, ale snad to dopadne dobře. Reprezentace se prostě neodmítá."

Kapitán: Budeme jednolitý tým

Po zdravotní stránce jsou všichni v pořádku. Karla Poborského, jenž převezme kapitánskou pásku po Nedvědovi, už prý nezlobí nakopnuté lýtko, kvůli němuž nenastoupil o víkendu  v lize. "Trochu mě bolí jen záda, ale nic vážného," ujistil Poborský.

Právě on teď přebere roli hlavního tahouna týmu. Že jsou Nedvěd a Galásek mimo hru? "Oslabení samozřejmě jsme, osa mužstva je rozbitá, tím spíš, když k tomu přičtu ještě zraněného Šmicra. Ale věřím, že příští středu vyběhne na hřiště zase jednolitý tým, jako v Portugalsku, ve kterém tyhle absence znát nebudou," uvedl Poborský, jehož čeká 101. zápas v národním mužstvu.

Tým se bude připravovat na Strahově, v pátek v 17 h hraje přípravu v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: