Hlavní obsah

Poborský stále laboruje se zády, Brückner povolal Pitáka

PRAHA

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner udělal v pátek další změnu v nominaci na středeční kvalifikační zápas v Nizozemsku. Stav zraněného Karla Poborského stále není zdaleka ideální, a tak kouč dodatečně povolal Karla Pitáka z pražské Slavie.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Slávista Karel Piták (vpravo) má důvod k radosti: trenér Brückner jej dodatečně povolal do reprezentace.

Článek

Podle mluvčího národního mužstva Lukáše Tučka se tak Brückner rozhodl dnes dopoledne poté, co se Poborský vrátil z další rehabilitace. "Rehabilitace se zatím nevyvíjí zrovna ideálně. Trenér proto povolal navíc Pitáka, který se od dnešního dne zapojí do přípravy mužstva," uvedl Tuček. Poborský ale zatím s týmem také zůstává.

Lékař národního týmu Petr Krejčí vysvětlil, že léčba zablokovaných zádových partií rekordmana v počtu reprezentačních startů jde jen pomalu i přesto, že čtvrteční podrobná prohlídka nenašla žádné rozsáhlejší poranění typu vyhřezlých plotének.

"Rehabilitační léčba Karlovi záda sice pokaždé uvolní, ale pouze na několik hodin," vysvětlil Krejčí. Poborský přesto v sobotu zkusí lehce trénovat, aby se ukázalo, jak záda reagují na zátěž. Až pak lékaři rozhodnou, jak budou dál postupovat.

Musí chytit příležitost za 'pačesy'

Piták netajil své nadšení. "Je to pro mě obrovská čest. Teď udělám všechno pro to, abych se v nároďáku udržel do nejdéle," prohlásil čtyřiadvacetiletý fotbalista, jenž nemá na kontě ani jeden reprezentační start. V lize dosud odehrál 113 zápasů a vstřelil 21 branek.

O premiérové nominaci do národního týmu se mistr Evropy do 21 let z roku 2002 dozvěděl dnes po desáté hodině dopolední. "Nějaké náznaky jsem ale měl už včera od trenérů ve Slavii a dnes dopoledne mi volal pan Brückner. Chvíli jsme se bavili a pak mi řekl, že jsem dodatečně nominovaný," řekl Piták ČTK.

"Pan Brückner mi opakoval, že jsem dostal šanci, kterou musím chytit za pačesy," dodal slávistický záložník. Dnes po poledni dorazí za reprezentanty do hotelu Praha a večer s nimi absolvuje modelové utkání v Mladé Boleslavi.

Reklama