Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace prohrála generálku v Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Generálka na středeční kvalifikaci MS fotbalové reprezentaci příliš nevyšla. Na hřišti prvoligového nováčka v Mladé Boleslavi prohrála 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil ve 26. minutě domácí útočník Bednář. Národní tým měl možnost po pauze srovnat, ale Jankulovski neproměnil penaltu. Český tým nedal gól už ve třetím utkání za sebou.

Článek

Reprezentanti nezačali přípravu špatně, několika rychlými kombinacemi si vysloužili potlesk vděčných fanoušků a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy domácí defenziva nápor neustojí. Jediné slibné šance ale přinesly dva trestné kopy z pravé strany, které zahrával Jankulovski. První signál skončil Ujfalušiho tečí mimo a napodruhé Jankulovski trefil jen náruč gólmana Kučery, který byl jedním z řady náhradníků, které domácí trenérská dvojice poslala do hry.

Dalším z nich byl i levý záložník Martin Čupr, který ještě pamatuje, jak kdysi s Ujfalušim, Týcem, Barošem a dalšími oblékal dres reprezentační jednadvacítky a chtěl dokázat, že ze svého umu nic nezapomněl. A právě on byl autorem přesného centru, na který naběhl dva metry před Čechem nikým neatakovaný Bednář a míč nasměroval přesně do sítě.

Trenér Brückner poslal po přestávce na hřiště osm nových hráčů, ale na hře se to příliš neprojevilo. V 55. minutě si sice došel Skácel pro penaltu, ale Jankulovski poslal slabou střelu blízko padajícího Kučery a ten neměl problémy ji stáhnout do náruče.

A pak už zase pokračovaly chyby a nepřesnosti z prvního poločasu a ani další změny v sestavě národní tým nezachránily. Na trávník se vraceli již vystřídaní hráči a ani závěrečný tlak a řada šancí už vyrovnání nepřinesly. Generálka se národnímu týmu nepovedla a pokud byl v hledišti nizozemský zvěd, musel odjíždět spokojen.

Mladá Boleslav - Česko 1:0 (1:0)
Branka: 26. Bednář. Rozhodčí: Beneš - Vodička, Petřík. Bez ŽK. Diváci: 4813.
Mladá Boleslav: Kučera - Krátký, Skoupý, Wozniak, Palát (86. Čáp) - Jarolím, Volešák (76. Matějovský), Gába, Čupr (46. Brunclík) - Pecka (46. Cigánek), Bednář (65. Rojka). Trenéři: Bokša a Zajíc.
ČR: Čech (46. Blažek) - Grygera (46. Jiránek), Rozehnal (46. Bolf), Ujfaluši (81. Hübschman), Jankulovski (69. Týce) - Vachoušek (46. Piták), Rosický (69. Baroš), Hübschman (46. Gedeon), Týce (46. Skácel) - Koller (46. Lokvenc), Baroš (46. Heinz). Trenér: Brückner.

Reklama