Hlavní obsah

Brücknera příprava naštvala, hodlá povolat náhradníky

Nečekaná porážka a především velmi špatný výkon národního mužstva v Mladé Boleslavi rozladily trenéra Karla Brücknera natolik, že hned po utkání oznámil možné změny v nominaci pro středeční kvalifikaci v Nizozemsku. Jména těch, kteří ho zklamali, nahlas nevyslovil. Pouze oznámil, že tentokrát bylo špatné na hře jeho mužstva zcela všechno.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenéra Brücknera výkon jeho svěřenců nepotěšil

Článek

Každá příprava podle Brücknera k něčemu slouží a ta dnešní mu hodně otevřela oči. "Často se stane, že v přípravě není všechno v pořádku, někdy tak maximálně z poloviny. Ale dnes bylo špatně všechno za sta procent," nešetřil kouč své hráče po ostudné prohře s prvoligovým nováčkem, který navíc nastoupil v hodně kombinované sestavě.

Naznačil, že některé individuální výkony ho naštvaly tak, že možná někteří hráči možná dokonce předčasně zamíří ze soustředění do svých klubů. "Není vyloučeno, že některé nové hráče povoláme, dojde k selekci, a další zase pošleme domů," prohlásil Brückner přísně a slíbil, že už v sobotu ráno se nějaké nové jméno rozhodně v nominaci objeví.

Na každém postu špatný hráč

"Nechtějte teď ale po mně okamžitě vědět, o kolik hráčů vlastně půjde," odmítl zatím odtajnit jména fotbalistů, na které dojde. Na každém postu prý našel někoho, kdo neodevzdal výkon, jaký měl. "Skřípalo to doslova všude," mínil trenér.

Přes veškeré výhrady však nad svými svěřenci ale neláme před středečním soubojem s Nizozemskem hůl. "Máme ještě několik dnů a dnešní zápas nám bohatě ukázal, na co se musíme zaměřit," těšil se už na tréninky, které jeho mužstvo čekají v nejbližších dnech.

Jankulovski selhal při penaltě

Také hráči sebekriticky přiznávali, že jim zápas nevyšel po všech stránkách. "Možná, že se někdy i ukázalo, že toho nemáme někteří příliš ještě odehráno. Ale na druhou stranu klíčový zápas nás čeká až ve středu a do té doby ještě můžeme mnohé vyladit. Musíme hned teď na dnešek zapomenout," snažil se uklidňovat Marek Jankulovski.

Sám neproměněnou penaltou přispěl k smutnému výsledku velkou měrou. "Nemám se na co vymlouvat, bylo to vyloženě špatně kopnutý," nevymlouval se. Hlavním důvodem dnešní fotbalové bídy byl prý hlavně malý pohyb všech hráčů. "Málo jsme si říkali o míč, záloha se spolu teprve sehrává," všiml si obránce Udinese, že to ve středové řadě příliš neklapalo.

Reklama

Související témata: