Hlavní obsah

Heinz: Za úspěch bych v Nizozemsku považoval i remízu

Karel FeltSport.czPrávo

Trenér Brückner bude muset při středeční kvalifikaci v Nizozemsku oželet kvůli zraněním elitní záložní řadu, podle Marka Heinze ale ani řada zraněných opor nemusí být automatickou vstupenkou do základní sestavy. "To je otázka pro trenéra Brücknera. Sám si raději nic dopředu nemaluji," říká Heinz v rozhovoru pro Právo.

Článek

Ve středu čeká reprezentaci další boj s Nizozemskem, tentokrát na úvod kvalifikace o postup na mistrovství světa. Myslíte, že může český tým uspět i počtvrté v řadě? Moc bych si to přál. Věřím, že v Amsterdamu odvedeme kvalitní výkon a uhrajeme dobrý výsledek.

Hodně budou chybět Nedvěd, Poborský, Galásek. Jak velké to bude oslabení? Určitě veliké, vždyť se jedná o osu mužstva, které vybojovalo na mistrovství Evropy bronz. Musíme se s tím však vypořádat. Je nás tady na to dost a kvalitní fotbalisté. Prohru v Mladé Boleslavi musíme nechat doma, prostě se to stalo. Kvalifikace je jiný zápas. Musíme ukázat, že máme silné mužstvo i bez těchto opor.

Řekl jste uhrát dobrý výsledek. Co to znamená z vašeho pohledu? Bude záležet na vývoji zápasu, ale za současné situace bych za úspěch považoval i remízu.

Jste jednou z alternativ za Poborského na místo pravého záložníka. Věříte, že se objevíte v základní sestavě? To je otázka pro trenéra Brücknera. Sám si raději nic dopředu nemaluji. To se dozvíte před utkáním.

Také sestava Nizozemska je jiná. Máte o soupeři nové informace? Trenéři určitě vědí, jak na tom soupeř je. Myslím si, že od pondělí nás budou na soupeře připravovat.

Prakticky po roce jste se vrátil do Německa, jaké jsou první dojmy? Skoro žádné, protože to bylo hrozně krátké. Přiletěl jsem do Mönchengladbachu, absolvoval zdravotní prohlídku, hned trénink a jeli jsme na třídenní soustředění před zápasem ve Freiburgu. Po zápase jsem vlastně hned letěl zpátky, takže jsem se ani pořádně nerozkoukal. Všechno mě teprve čeká.

Předchozí působení v Německu se vám příliš nevydařilo, zato v Baníku jste se stal králem ligových střelců a vyhrál titul, co si od nového zahraničního angažmá slibujete? Především, že bude úspěšnější než to předchozí.

Berete jako výhodu, že v Mönchengladbachu vlastně rozšiřujete českou kolonii? Je tam už Ivo Ulich a Václav Svěrkoš. Určitě, vždycky je příjemné, když jdete do prostředí, kde už je krajan, který ho zná a pomůže vám hlavně v začátcích.

Počítáte v Německu i s rodinou? Samozřejmě, ale zařizování bydlení a všech dalších věcí mne teprve čeká po návratu ze zápasu s Nizozemskem.

Reklama