Hlavní obsah

On-line: Nizozemsko - Česko

PRAHA

Bitva o světový šampionát, který se v Německu odehraje za dva roky, začíná pro český národní tým v Nizozemsku. V poslední době tradiční soupeř reprezentace přivítá výběr Karla Brücknera v amsterodamské Areně ve 20:30. Utkání můžete sledovat na Sport.cz v on-line reportáži.

Článek

Češi přicestovali do Nizozemska bez několika opor. Chybí zejména kapitán Nedvěd, i další ztráty jsou v záložní řadě - Poborský, Galásek a Šmicer.

Neúčast českých hvězd zřejmě změní i herní projev týmu, který na Euru v Portugalsku předváděl parádní ofenzivní kopanou. Nyní se spíše očekává poctivá defenzíva a čekání na brejky. "Ale nezakopeme se, to nepřipadá v úvahu. Jedině, když nás soupeř zatlačí," poznamenal Brückner.

I přesto se v defenzívě objeví dva defenzivní typy, tedy Tomáš Hübschman a Roman Týce. Vedle nich se pak objeví Tomáš Rosický a spíše útočník Marek Heinz.

Hráči před utkáním opakovali, že si věří. "Neexistuje, abychom prohráli," burcoval tým Rosický. Oslabený tým může navíc zvednout pohled do statistik. Od samostatnosti českého státu prohráli s Nizozemci jen jedinkrát. Na Euro 2000 právě v Amsterodamu gólem z penalty v závěru utkání.

Reklama

Související témata: