Hlavní obsah

Brückner označil výkon rozhodčího za ostudu a aroganci

Reprezentační kouč Karel Brückner po utkání poprvé ve své kariéře u národního týmu dštil síru na adresu rozhodčích. Stěžoval si především na to, že německý sudí Markus Merk připustil neuvěřitelné množství faulů, což se prý na mezinárodní scéně nestává. Způsob posuzování označil za ostudu a aroganci.

Článek

Brückner, kterému se před tiskovou konferencí omluvili pořadatelé za faux pas v oficiálním programu, kde ho označili za otce Marka Heinze, se pustil do Merka bez obvyklé diplomacie. "Nechápu prostě, jak je na této scéně možné, aby rozhodčí přehlížel fauly při všech standardních situacích. Když se v klidu někdo podívá na videozáznam, uvidí šedesát faulů, které nikdo nepotrestal," pravil kouč.

Jeho tým prý podal herně dobrý výkon, ale kouč zároveň viděl na hře řadu chyb. "Po vedoucí brance mně chyběla rozehrávka ze zadních řad a nedokázali jsme se více prosadit ani v koncovce," chmuřil se. Na přímý dotaz dosvědčil, že obě branky zavinil stoper René Bolf.

.:ANKETA:
Co si myslíte o výkonu rozhodčího Merka? Hlasujte na konci článku

Fotbalisté zápas sice prohráli, ale po utkání svěšené hlavy neměli. Věděli totiž, že na svém výkonu mohou v budoucnu dál stavět. Jen si stěžovali na výkon rozhodčího, který podle nich podlehl domácímu prostředí a nečisté hře soupeře.

Na Merka jsou naštvaní i Baroš a Heinz

Nejvíce se na Merka rozhořčil Marek Heinz, který sehrál skvělý zápas. "Hráli jsme proti dvanácti. Pan Merk měl podivný metr a my se musíme cítit poškozeni. Uvedu příklad: já se rozbíhám na roh a už mě někdo držel za dres, skoro jsem nemohl udělat souvislý pohyb. A totéž se odehrávalo v šestnáctce," přiblížil Heinz dění na trávníku, které zubař z Kaiserslauternu přehlížel.

Útočník Milan Baroš svedl s Merkem na trávníku řadu slovních střetů a možná byl rád, že zápas vůbec dohrál. "Jenže já jsem nemohl jen tak přejít, jak se díval zblízka na jasné fauly. Ta penalta byla jasná, stejně jako krátce předtím můj průnik k šestnáctce," kroutil hlavou, že s tak benevolentním způsobem rozhodování se nesetkává ani v Anglii.

Kapitán byl se spoluhráči spokojen

Ale Baroš jako první prohlásil, že středečním zápasem nic nekončí. "Musíme být v klidu a v dalších zápasech to dohnat. Kvalifikace je dlouhá a všechno důležité se odehraje až v odvetách," mínil útočník Liverpoolu.

S kapitánskou páskou nastoupil od začátku Jan Koller, který byl spokojen s tím, jak jeho spoluhráči k zápasu přistoupili. "Minimálně v prvním poločase jsme měli více ze hry, jenže Nizozemci se po přestávce ze svého pohledu asi správně stáhli do obrany a nepouštěli se do velké přestřelky. Jejich trestné území, to bylo jako středověká tvrz, a po druhé brance už jsme neměli šance na otočení utkání takřka žádné," řekl Koller.

Van Basten penaltu na Baroše nevyloučil

Domácí kouč Marco van Basten se nechtěl pouštět do slovní přestřelky se svým kolegou a odmítl odpovídat i na dotazy domácích novinářů, že český trenér neumí prohrávat. "Nehráli jsme o nic tvrději než soupeř. A jak jsem viděl údajnou penaltu na Baroše? Z mé pozice to nebylo dobře vidět, ale možná, že to byl zákrok hodně blízko penaltě," přisvědčil po chvíli.

Největší nebezpečí z české strany prý hrozilo při vysokých míčích na Kollera a později i na Lokvence. "Ale zvládli jsme zápas dobře. Pro můj mladý tým je to povzbuzení," dodal nizozemský kouč, který načal svou kariéru u národního mužstva výhrou v prvním soutěžním duelu.

Reklama

Související témata: