Hlavní obsah

Nizozemský tisk uznává, že sudí hrál s "Oranjes"

BRUSEL/AMSTERODAM

Nizozemský tisk ve čtvrtečních komentářích uznává, že německý rozhodčí Markus Merk výrazně pomohl holandskému týmu ve středečním zápasu kvalifikace na mistrovství světa proti České republice. Média zároveň chválí trenéra a bývalého internacionála Marka van Bastena, který úspěšně odstartoval svou novou kariéru.

Článek

"Stínem na holandské slávě je chování rozhodčího Merka, který pískal ve prospěch domácích," napsal list De Volkskrant. Připomněl, že Merk neodpískal penaltu po sražení Baroše a zavřel oči i nad dalšími fauly. "Byla to pomocná ruka pro účast na mistrovství v Německu a výsledek byl možná jen velké štěstí, protože Češi byli technicky lepší."

List usoudil, že český tým působil sehranějším dojmem než omlazená nizozemská jedenáctka, nicméně ve středu pole citelně chyběl "všeuměl Nedvěd", kterého trenér Brückner neměl kým hodnotně nahradit.

Také De Telegraaf si všiml sražení Baroše v pokutovém pásmu; rozhodčí podle něj soucítil s "oranžovými", nechtěl vyloučit Heitingu, který už měl jednu žlutou kartu, tak nechal hrát dál místo toho, aby nařídil penaltu. Nizozemský tým vzápětí dal druhý gól, což byl zlomový okamžik zápasu.

Deníky chválí Van Bastenovu ruku při výběru týmu i jeho cit pro taktiku, "intuici spojenou s inteligencí", jak píše De Telegraaf. Největší postavou na hřišti byl pro něj Pierre de Hooijdonk, autor obou branek, ale byl to superfotbalista Van Basten, kdo mužstvo k tomuto výkonu připravil. De Volkskrant v podobném duchu podotkl, že bude-li Van Bastena takto provázet štěstí dál, mohou "Oranjes" myslet nejen na účast na světovém šampionátu, ale i na titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články