Hlavní obsah

Řepka chce zpět do reprezentace

PRAHA

Třicetiletý řízný stoper druholigového anglického West Hamu United Tomáš Řepka se chce po tříleté pauze vrátit zpět do reprezentace. " Dělám ten první krok, ale záleží na druhé straně. Rád bych si sedl s trenérem a dalšími kompetentními lidmi, abychom to probrali, pokud zváží, že to má z pohledu reprezentace smysl," řekl Právu Tomáš Řepka.

Foto: Archiv

Tomáš Řepka.

Článek

"Tři roky jsou dlouhá doba, popřemýšlel jsem, zvážil řadu věcí. Nechci se vracet k okolnostem, za nichž jsem řekl, že končím. To je za mnou a věřím, že se k tomu nechce vracet už nikdo," prohlásil Řepka.

V listopadu roku 2001 se nechal zbytečně vyloučit v utkání baráže s Belgií o postup na MS. Na jeho hlavu se snesl tehdy největší díl kritiky, když mužstvo prohrálo oba zápasy 0:1 a nepostoupilo. Byl kritizován za to, že se vždy nechá vyprovokovat a vylučovat, není na něho prý spoleh. O jeho herních kvalitách však nebylo sporu. Řepka tehdy odpověděl ostrou kritikou některých členů vedení svazu.

Později, když už mužstvo vedl trenér Brückner a Řepku oslovil jako druhého z hráčů, které chtěl do mužstva, se Řepka reprezentace zřekl. Nikdo po něm nechtěl omluvu, ale on se na začátku roku 2002 rozhodl skončit. "Prostě jsem vše zvážil a přehodnotil," pravil v neděli s tím, že by rád otevřel novou reprezentační kapitolu.

Oficiálně zatím o návratu nejednal

V Anglii patří k oporám West Hamu. Obránce jeho typu, výborný hlavičkář, který se nebojí jít do souboje, by se hodil i do středu české obrany.

Pravda ale je, že s osmnácti červenými kartami v seniorském věku a desítkami žlutých je asi nejtrestanějším fotbalistou historie. "S léty si ale člověk ledacos uvědomí, rozhodně už nejsem tak vznětlivý," zdůraznil.

O záměru reprezentovat zatím trenéra osobně neinformoval, ani nikoho z vedení reprezentace či svazu. "Neočekávám, že bych byl povolán hned, ale jsem připravený. V době říjnového srazu přijedu do Prahy. Lékaři se mi podívají na koleno. Mám nějaký výrůstek pod čéškou. Dá se s tím hrát, ale nechci nic zanedbat. Při té příležitosti bych se rád sešel s trenérem Brücknerem a vedením reprezentace a promluvil si o mém záměru. Jsem vnitřně připravený na obě varianty, kladnou i zápornou," sděloval Řepka.

S hráči potíže neměl, ale bude respektovat i jejich názor. "Z těch, s nimiž jsem hrál, jich zbylo po třech letech málo. Psalo se o mých sporech s Pavlem Nedvědem, ale to spíš zveličila média. Jako fotbalistu ho uznávám. Řekl jsem tehdy momentální názor na situaci. To přeci může každý a já ho budu respektovat," dodal do telefonu Řepka.

Reklama