Hlavní obsah

Čajánek okořenil návrat dvěma asistencemi

Útočník St. Louis Blues Petr Čajánek se vrátil po zranění do zápasového kolotoče nejlépe, jak mohl. Ani pauza v délce 24 utkání neubrala nic na schopnostech univerzálního hráče, na vítězství 4:2 na ledě San Jose se podílel dvěma asistencemi.

Článek

Bývalý hráč extraligového Zlína chyběl svým spoluhráčům dva měsíce a v utkání se Žraloky dal o sobě hned vědět. Ve dvanácté minutě nahrával Corymu Stillmanovi na druhou branku St. Louis, ve třetí třetině asistoval spolu se Stillmanem u čtvrté branky Blues, kterou vstřelil Eric Boguniecki.

Právě Stillman měl z návratu české útočníka radost. "Samozřejmě, že Petrův návrat byl pro nás velkým přínosem. Máme teď čtyři kompletní útoky. Je skvělé, když jsou všichni v mužstvu v pořádku," prohlásil.

Nešťastný pád Višněvského

Naposled Čajánek v NHL skóroval 11. ledna, kdy dal dvě branky Tampě. O den později mu při utkání v Anaheimu padl na nohu domácí obránce Višněvský a lékařské vyšetření prokázalo zlomeninu lýtkové kosti na levé noze.

Sedmadvacetiletého útočníka si St. Louis vybralo v devátém kole draftu v roce 2001. Klub potřeboval nutně schopného útočníka na zkompletování tří útočných řad. A vybral skvěle, Čajánek se v letošní premiérové sezóně představil ve velkém formátu. Pravidelně nastupoval, dostával důvěru při přesilovkách. V kanadském bodování klubu byl na čtvrtém místě, ve 44 utkáních nastřílel 7 gólů a připsal si 23 asistencí.

Reklama