Hlavní obsah

Nedvěd: Nekončím, chci se ale předně uzdravit

PRAHA

Do doby, než plně doléčí zraněné koleno, hodlá Pavel Nedvěd nastupovat pouze v dresu Juventusu Turín. Uvedl to v prohlášení vydaném v úterý, jímž reagoval na informace některých médií o působení v české reprezentaci. "Nikdy jsem neprohlásil, že bych chtěl končit, případně že snad končím s působením v reprezentaci," řekl reprezentační záložník.

Článek

Nedvědův zdravotní stav v důsledku zranění z EURA 2004 je podle jeho vlastních slov natolik vážný, že mu nedovoluje odvádět kvalitní a spolehlivé výkony současně v reprezentaci a Juventusu Turín. "Z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že po dobu přetrvávání zdravotních potíží a po celou dobu léčby budu nastupovat, vždy po dohodě s lékařem a trenérem Juventusu, pouze za turínský klub," řekl dále Nedvěd.

"Nikdy jsem neprohlásil, že snad končím s působením v reprezentaci. Vyjádřil jsem se jasně v tom smyslu, že pokud by se můj zdravotní stav dlouhodobě nelepšil, musel bych pro objektivní a mnou nijak neovlivnitelné okolnosti zvažovat zřejmě ukončení mé reprezentační kariéry," napsal Nedvěd v prohlášení, které poskytl médiím jeho manažer Zdeněk Nehoda.

:. ANKETA
Zvládli by čeští fotbalisté bez Nedvěda kvalifikaci na MS 2006? Hlasujte v anketě na konci článku.

Nechce být 'trpěným' hráčem

Nedvěd neskrýval, že oblékat reprezentační dres pro něj byla především otázka cti. "Proto zatím nemám v úmyslu reprezentovat tak, abych si nemohl být jistý svým stoprocentním výkonem a být tak jakýmsi 'trpěným' hráčem," vysvětlil Nedvěd.

Stanovisko k svému dalšímu působení v národním mužstvu je Nedvěd připraven sdělit realizačnímu týmu reprezentace po konzultaci s lékařem, resp. po doléčení svého zranění. "Současně jsem připraven poté i informovat veřejnost, abych tak předešel jakýmkoliv dalším spekulacím a ničím nepodloženým zprávám v médiích, které poškozují jednak mě, ale i další osoby, např. trenéra reprezentace pana Karla Brücknera," uzavřel Nedvěd.

Vedení reprezentace důvody chápe

Vedení reprezentace věří, že Nedvěd po doléčení zranění bude opět k dispozici. Jeho důvody pak zcela chápe. "Naprosto se ztotožňujeme se závěry uvedenými v prohlášení hráče. Ta jsou shodná s obsahem posledních jednání, která byla s Nedvědem vedena," řekl ČTK mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Zástupci reprezentace jsou prý přesvědčeni, že Nedvěd i Juventus vědí, co činí. "Klub vždy ochotně, korektně a bezproblémově Nedvěda k zápasům uvolňoval. Jsme proto přesvědčeni o správnosti konání jak vedení klubu, tak i lékařského týmu, který v současnosti zatím nedoporučuje maximální herní zatížení," uzavřel Tuček.

Reklama