Hlavní obsah

Nedvěd skončil v reprezentaci!

PRAHA

Pavel Nedvěd zcela nečekaně oznámil, že definitivně končí v národním týmu České republiky. Rozhodnutí zaslal prostřednictvím svého manažera Zdeňka Nehody předsedovi Českomoravského fotbalového svazu Janu Obstovi. Svůj krok, kterým šokoval celou fotbalovou veřejnost, zdůvodnil přetrvávajícími zdravotními problémy.

Článek

"Pavlovo rozhodnutí mě překvapilo, ale beru to jako realitu," prohlásil reprezentační trenér Karel Brückner. Skutečně je to šokující rozuzlení situace, která panovala od semifinále ME s Řeckem, v němž si Nedvěd poranil koleno. Následně vynechal přípravu na Strahově právě s evropskými šampióny z Řecka, omluvil se i z úvodního kvalifikačního utkání v Nizozemsku. V médiích se neustále spekulovalo o Nedvědově zdravotním stavu.

Trenér národního týmu Brückner nepodléhal panice, ale když kapitán jeho mužstva nastupoval pravidelně za Juventus v italské lize a Champions league, rozhodl se vyjasnit si situaci s rodákem ze Skalné u Chebu osobně. Proto se o víkendu vypravil do Turína a sledoval Nedvěda v bitvě proti Bergamu. Následně se s ním sešel.

:. ANKETA
Kdo by měl převzít po Nedvědovi kapitánskou pásku? Hlasujte na konci článku.

Řeč se samozřejmě točila kolem dalšího působení v národním týmu. Slovo dalo slovo, kapitán se z podle dostupných informací s trenérem domluvil, že se na pokračování bitvy o světový šampionát v Německu bude podílet. Samozřejmě, bude-li zdravotně fit. Úmluva zněla, že se trenér s hráčem telefonicky spojí po utkání Ligy mistrů Juventus-Macabi Tel Aviv, který se hraje 29. září, a domluví se na dalším postupu.

Brückner s Nedvědem probíral i některé úpravy v rámci fungování reprezentačních srazů, z čehož jasně vyplývá, že nic nenasvědčovalo reprezentačnímu konci držitele Zlatého míče France Footbalu pro nejlepšího hráče Evropy.

A tak se Brückner v pondělí domů vracel potěšen úmluvou s hvězdou Juventusu i skutečností, jak je o Nedvěda v klubu lékaři při rehabilitaci pečováno. Podle informací Práva totiž vedení turínského velkoklubu nechalo v tréninkovém komplexu připravit speciální, pilinami upravený povrch, aby Nedvědovo koleno tolik netrpělo.

Brücknerův postoj rozhodnutí neovlivnilo

"V neděli jsem Pavla navštívil v Itálii, odkud jsem si přivezl jeho příslib, že vždy před každou nominací na jednotlivé utkání spolu probereme jeho zdravotní stav, podle nějž se domluvíme na další účasti v mužstvu," potvrdil Brückner.

Není pravda, že Nedvědovo rozhodnutí zapříčinil postoj trenéra reprezentace, který měl trvat na bezpodmínečné účasti hráče v kvalifikačních utkáních s Rumunskem a v Arménii. "Celá diskuse proběhla ve velmi příjemném duchu," prohlásil Brückner.

Obst: Dveře má stále otevřené

Zaskočený byl i předseda svazu Jan Obst, z jehož prohlášení je patrné, že se nevzdává naděje na pokračování hráčovy reprezentační dráhy někdy v budoucnu. "Rozhodnutí Pavla Nedvěda nás velmi mrzí. Je nám líto, že hráč tak výjimečných kvalit nehodlá zatím pokračovat v reprezentační kariéře," uvedl předseda.

"Za předpokladu, že by v budoucnu přehodnotil své rozhodnutí a byl by trenérem národního mužstva nominován, nic nebude bránit jeho opětovné účasti v dresu fotbalové reprezentace," doplnil Obst.

Nedvědova cesta ke konci v reprezentaci:
1.červenec:Semifinále s Řeckem, Nedvěd si osudově zranil koleno už v první půli a plakal.
3. srpen:Záložník Juventusu přiznal, že "hodně zvažuje konec reprezentační kariéry".
11. srpen:Slova trenéra Karla Brücknera: "S Pavlem jsem mluvil, pokud bude zdravý, nastoupí v kvalifikaci o mistrovství světa proti Niozemsku."
25. srpen:Nedvěd se vrátil k fotbalu a pomáhá Juventusu v Djurgaardenu gólem k postupu do Ligy mistrů.
30. srpen:Brückner oznámil, že Nedvěd v Nizozemsku nenastoupí. "Jeho koleno je v horším stavu než po EURO," šokoval.
5. září:Nedvěd hraje za Juventus přípravu proti amatérům z Biellese a je v dobré kondici. "Dávám se pomalu dohromady," řekl.
12. září:Začala italská liga a Nedvěd dal proti Brescii gól. Navíc byl nejlepším mužem utkání.
14. září:Nedvěd vydal prohlášení: "Nikdy jsem neprohlásil, že bych chtěl končit s působením v reprezentaci České republiky, po dobu přetrvávání zdravotních potíží ale budu nastupovat pouze za Juventus."
24. září:Nedvěd vyhlásil, že reprezentace je pro něj uzavřenou kapitolou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články