Hlavní obsah

Proti Rumunům a Arménii i bez Poborského!

PRAHA

Nejen bez Pavla Nedvěda, který se minulý týden vzdal reprezentace, se budou muset čeští fotbalisté obejít v dalších zápasech kvalifikace na MS 2006. Z nominace na zápasy s Rumunskem a Arménií vypadl i nejzkušenější hráč současného kádru, Karel Poborský. Kapitán Sparty Praha si v úterním duelu Ligy mistrů proti Lyonu zhmoždil lýtkový sval.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Karel Poborský se omluvil z reprezentace kvůli zranění

Článek

Trenér Karel Brückner dnes na tiskové konferenci vysvětlil, že o Poborského zranění jej informoval jeho asistent Jaroslav Šilhavý, který je současně asistentem v Poborského klubu. Kouč se telefonicky spojil i se samotným hráčem. "Lékař mu nařídil nejméně dvoutýdenní naprostý klid bez tréninku. Pokud by ale došlo k náhlému zlepšení, není vyloučena jeho dodatečná nominace," nechal si trenér zadní vrátka.

Přibudou dva až tři hráči

Brückner i proto nominoval na dva důležité zápasy kvalifikace zatím pouze 19 hráčů, ale je pravděpodobné, že i bez ohledu na Poborského zdravotní stav další fotbalisté budou pozváni později. "Jsem spokojen především s tím, že by měli být k dispozici Rosický s Galáskem, ale počítáme s donominováním dalších dvou až tří hráčů," prozradil kouč, který prý bude vybírat ze sedmi hráčů, jejichž výkony prý podrobně sleduje.

SOUTĚŽ O LÍSTKY NA REPREZENTACI
V sobotu 9. října nastoupí v Praze česká fotbalová reprezentace ke kvalifikačnímu utkání na MS 2006 proti Rumunsku. V naší soutěži můžete od 4.10. do 8.10. vyhrát vstupenky na zápas.
PRAVIDLA SOUTĚŽE
VSTUPENKY V PRODEJI
Vstupenky na zápas s Rumunskem se prodávajía) v pokladně č.3 Toyota Areny, stadionu AC Sparta Praha na Letné až do soboty 9.10.b) v pobočce CK Čedok a.s., Nádražní 10/12 v Brně - pozor jen od 29.9. do 5.10.!

Podle jeho slov připadají v úvahu obvyklí reprezentanti Roman Týce, Rudolf Skácel, Libor Sionko a Jiří Štajner, ale například i Tomáš Jun, David Jarolím či David Kobylík.

Kováč je vítězný typ

Mezi vyvolené se už ale dostali Jiří Jarošík s Radoslavem Kováčem, kteří nefigurovali ani v základní nominaci před posledním utkáním s Nizozemskem. Kováč byl tehdy povolán dodatečně, Jarošík nemohl být nominován kvůli zranění.

"Jarošík svou výkonností do týmu vždy patřil, ale měl smůlu, že na jeho postu byl pokaždé přetlak. Nyní ale do výběru patří, stejně jako Kováč, který je podobně vítězný typ jako třeba Týce," vysvětlil Brückner povolání Kováče, který se objevil ve výběru mezi záložníky.

Nominace pro Rumunsko a Arménii:
Brankáři:
Jaromír BlažekSparta Praha8 startů/0 branek
Petr ČechFC Chelsea25/0
Antonín KinskýSaturn Ramenskoje5/0
Obránci:
René BolfAJ Auxerre27/0
Zdeněk GrygeraAjax Amsterdam27/1
Tomáš HübschmanŠachtar Doněck17/0
Marek JankulovskiUdinese Calcio35/6
Martin JiránekSpartak Moskva15/0
David RozehnalFC Bruggy9/0
Tomáš UjfalušiACF Fiorentina31/2
Záložníci:
Tomáš GalásekAjax Amsterodam39/0
Jiří JarošíkCSKA Moskva18/0
Radoslav KováčSparta Praha0/0
Tomáš RosickýBorussia Dortmund41/8
Štěpán VachoušekAustria Vídeň17/2
Útočníci:
Milan BarošFC Liverpool32/21
Marek HeinzMönchegladbach15/3
Jan KollerBorussia Dortmund57/29
Vratislav LokvencVfL Bochum62/8

Reklama