Hlavní obsah

Škorpil vsadil na osvědčené borce

PRAHA

Osvědčená jména, která se podílela na bezbrankové remíze v Nizozemsku, povolal pro říjnový kvalifikační dvojzápas s Rumunskem a v Arménii trenér české fotbalové reprezentace do jedenadvaceti let Ladislav Škorpil.

Článek

"Neměl jsem důvod cokoli měnit, protože výsledek a výkon v Nizozemsku byl pozitivní. Prokázali jsme stoupající výkonnost. Věřím, že v podobném duchu budeme pokračovat i nyní," prohlásil Škorpil.

Jeho záměrům nahrál fakt, že nikdo z hráčů patřících do výběru se nezranil. "A také nikdo z dalších adeptů neprojevil natolik vysokou formu, aby vytlačil někoho z týmu, který byl u prvního zápasu," vysvětlil Škorpil.

Jeho mužstvo se sejde příští úterý v Nymburce, kde se bude připravovat na zápas s Rumunskem, který je na programu v pátek v Mladé Boleslavi v 16:40. V sobotu dostanou hráči volno, borci z druholigových klubů budou mít povolen start za mateřské týmy, pokud pro ně v pátek nebude v sestavě místo. Třetí kvalifikační utkání pak na mužstvo čeká ve středu v Jerevanu s domácí Arménií od 15 hodin.

Nominace
Brankáři: Buček (Ostrava, 1 start v jednadvacítce/0 branek), Grigar (Sparta Praha, 4/0)
Obránci: Dosoudil (Jablonec, 3/0), Hubník (Olomouc, 3/0), Kadlec (Slovácko, 5/0), Kaufman (Teplice, 7/0), Klein (Teplice, 6/0), Latka (Slavia, 6/0)
Záložníci: Hlavatý (Brno, 6/0), Jirsák (Hradec Králové, 1/0), Magera (SK Kladno, 4/0), Petržela (Slovácko, 6/0), Sivok (Sparta, 10/0), Trojan (VfL Bochum, 13/1)
Útočníci: Jun (Sparta, 20/0), Mikolanda (Žižkov, 4/2), Papadopulos (Ostrava, 3/0), Svěrkoš (Mönchengladbach, 13/4).

Reklama

Související témata: