Hlavní obsah

Moje cesta do Turína by nebyla přínosná, tvrdí Košťál

PRAHA

Manažer české fotbalové reprezentace Vlastimil Košťál odmítá, že by se vedení národního týmu dopustilo chyby či neudělalo maximum, aby odvrátilo rozhodnutí Pavla Nedvěda skončit v českém týmu. Připustil ale, že způsob Nedvědova odchodu nebyl zcela podle jeho gusta. "Myslím, že velcí hráči končí jinak," prohlásil v úterý při reprezentačním srazu.

Článek

"Primární byl Nedvědův problematický zdravotní stav. Koleno zraněné v semifinále mistrovství Evropy se špatně doléčovalo. V důsledku toho docházelo k tréninkovým výpadkům. Tato fakta se změnit nedala," řekl Košťál na srazu národního týmu, kdy se poprvé oficiálně k celé kauze vyjádřil.

"Komunikoval jsem s jeho manažerem Nehodou, který říkal, že Pavel na podzim reprezentovat nebude. Rozhodně schvaluji, že se trenér národního týmu za Pavlem vydal a všechno řešili. Bylo to správné," zastal se Košťál Brücknera. Na trenérovu hlavu se snesla vlna nevole, neboť měl podle tvrzení hráčova právníka Šeráka na Nedvěda naléhat, aby přijel už na blížící se dvojzápas s Rumunskem a Arménií. Tím údajně urychlil hráčovo rozhodnutí.

Podle informací ze svazu šlo však o zcela nepravdivé informace. Schůzka podle činovníků ČMFS proběhla v přátelském duchu. Košťál však setkání v Turíně přítomen nebyl, byť je manažerem reprezentace. "Byla to věc nominace, tudíž trenéra Brücknera. Navíc jsem znal hráčovo prohlášení, takže z tohoto pohledu nebyla moje cesta a účast na schůzce přínosná," tvrdil Košťál.

Rozklad týmu nehrozí

Z míry ho nevyvedla ani kritika Karla Poborského, který prohlásil, že vedení svazu a manažer neučinili nic, aby Nedvěd neskončil. "Poborský neměl zásadní informace jako my. Při osobní schůzce jsme si vše vysvětlili," prohlásil Košťál.

Ten odmítá tvrzení, že odchodem největší hvězdy týmu by došlo k rozkladu mužstva. "Reprezentace je totožná se sestavou z mistrovství Evropy s výjimkou jediného hráče," zdůraznil Košťál.

Připustil, že způsob odchodu Nedvěda nebyl podle jeho gusta. "Myslím, že velcí hráči končí jinak. Až se atmosféra trošku uklidní, určitě se sejdeme a domluvíme se na důstojném ukončení jeho kariéry v národním dresu. Byť se rozhodl pokračovat jen v klubu, nesnižuje to jeho velikost," uzavřel Košťál.

Reklama

Související témata: