Hlavní obsah

Čech má stránku pro fanoušky

PRAHA

Nejnovější postřehy před a po každém zápase Chelsea, bohatá fotogalerie, soutěž o atraktivní ceny. To vše slibuje brankář londýnského klubu a české fotbalové reprezentace Petr Čech svým fanouškům. V úterý byla spuštěna jeho nová oficiální internetová stránka www.petr-cech.cz.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Hübschman (vlevo) asistoval při křtu internetových stránek Petra Čecha.

Článek

Dvaadvacetiletý gólman svůj web v úterý oficiálně pokřtil v dejvickém hotelu Praha před srazem národního týmu spolu se svým reprezentačním spoluhráčem a kamarádem Tomášem Hübschmanem, fotbalistou ukrajinského Šachtaru Doněck. "Doufám, že to budou jedny z nejlepších internetových stránek," řekl Hübschman.

"Jsem rád, že tento projekt vznikl. Můžu se daleko víc přiblížit fanouškům, kteří mi mohou zasílat dotazy a já se na ně budu snažit co nejčastěji odpovídat," řekl Čech. Ze současných reprezentantů je jediný, kdo se vlastní oficiální stránkou může pochlubit. Dříve se fanouškům podobně prezentovali díky svému angažmá v Premier League pouze Vladimír Šmicer a Patrik Berger, ale jejich stránky byly pouze v angličtině. Stránky má i bývalý kapitán reprezentace Pavel Nedvěd.

Čech v úterý zároveň představil i své nové sponzory. Jedním z nich je firma Lotto, s níž podepsal kontrakt na kopačky, rukavice a oblečení pro volný čas. "Tento den je další významným mezníkem Petrovy kariéry. V divadle zvaném fotbal patří mezi novodobé hrdiny a webové stránky jsou vynikajícím zdrojem informací pro všechny lidi," řekl na prezentaci hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. "Navíc budou mít fanoušci možnost soutěžit o atraktivní cesty, třeba zájezdy na zápasy Chelsea," dodal.

Internetovým fanatikem není

Brankář Chelsea svůj nový projekt do poslední chvíle tajil, takže se ani nepochlubil spoluhráčům v klubu. "Nechával jsem si to pro sebe, ani jsem nezjišťoval, jestli někdo z kluků svoje stránky má," prozradil. Z fotbalistů londýnského klubu se jimi mohou pyšnit mj. Frank Lampard, William Gallas, Joe Cole, Claude Makelele či Čechův konkurent v brance Carlo Cudicini.

Sám není vyloženě internetovým fanatikem, ale používá ho hlavně jako zdroj informací z domova. "Sleduji, co se děje a zajímám se i o novinky z českého fotbalu. Ze zahraničních stránek jsem v poslední době zabrousil jen na oficiální web Chelsea," přiznal brankář s tím, že do dvou měsíců bude fungovat i anglická verze jeho stránek.

Těší se, že nyní bude mít větší prostor na kontakt s fanoušky. "Na to si vždycky čas najdu, vždyť hlavně pro ně jsme ty stránky dělali," prohlásila reprezentační jednička, která v posledních dnech zvolila novou image - na hlavě má vyčesaného kohouta, podobně jako jeho reprezentační spoluhráč Martin Jiránek. "V Londýně jsem zašel do kadeřnictví, že zkusím něco nového. Nechal jsem si poradit a tohle je výsledek. Je mi dvaadvacet a snad si takový účes můžu dovolit."

Reklama

Související témata: