Hlavní obsah

Řepka má dveře do reprezentace otevřené

PRAHA

Řízný stoper Tomáš Řepka se ve středu v Praze sešel se šéfem fotbalové reprezentace Vlastimilem Košťálem a hrany sporu mezi ním a svazem byly otupeny. Hráč druholigového anglického West Hamu právě kvůli neshodám odmítal v minulých třech letech nastupovat za národní tým. Nyní se zdá, že jeho návratu již nic nebrání.

Foto: Archiv

Tomáš Řepka znovu v reprezentačním dresu?

Článek

Obránce druholigového anglického West Hamu už v úterý na stejné téma hovořil i s koučem Karlem Brücknerem. V rozhovoru se třicetiletý tvrdý obránce prý utvrdil v názoru, že má dveře do týmu otevřené.

Po dnešní debatě s Košťálem mluvil podobně. "Troufám si říci, že teď už mému návratu nic nebrání. Schůzka s panem Košťálem dopadla velmi dobře," tvrdil.

Řepka nereprezentuje od chvíle, kdy byl vyloučen v baráži o účast na mistrovství světa 2002 proti Belgii, což bude už tři roky. Po příchodu trenéra Brücknera se ohradil proti tomu, kdo bude s novým koučem mužstvo řídit a velmi ostře se vyjádřil především na adresu předsedy fotbalového svazu Jana Obsta. Toho tehdy nazval týpkem.

Košťál po dnešním setkání prohlásil, že se Řepka Obstovi omlouvat nemusí. "Žádné veřejné omluvy se mezi Tomášem a panem Obstem odehrávat nebudou," uvedl Košťál. Sám fotbalista tvrdí, že se do minulosti už nechce ohlížet. Ani nemá zájem se vracet ke svým minulým výrokům na adresu svazového vedení.

"Co bylo, bylo. Teď už záleží jen na mně a mých výkonech, jestli se do nároďáku vrátím. A já bych se vrátit určitě chtěl," zopakoval Řepka svůj postoj. Podle hráče i reprezentačního vedení teď záleží pouze na fotbalistovi, kdy se vrátí do národního týmu. "Teď je to už jen na mé formě a výkonnosti. Žádná jiná překážka neexistuje," doplnil Řepka.

Reklama

Související témata: