Hlavní obsah

Jankulovski: Za čtyři dny dvě červené, to není dobrá image

PRAHA

Marek Jankulovski čelil při reprezentačním srazu hodně velké pozornosti. Hrnuly se na něj totiž spekulace o jeho neustále odkládaném přestupu do Juventusu, který se měl v týdnu stát skutečností. A pak také obhajoval svoji pověst, neboť v posledních dvou zápasech za italské Udine dostal dvě červené karty.

Foto: archiv

Marek Jankulovski

Článek

"Žádný přestup se nekoná," kroutil hlavou Jankulovski, když znovu a znovu odpovídal, od kdy je definitivně spoluhráčem Pavla Nedvěda v Juventusu Turín. "Informace nejsou založené na pravdě. Brzy v Udine podepíši nový kontrakt. S vedením jsem domluvený, že v lednu bychom můj případný přestup řešili. Teď se však nehodlám nechat věčnými tahanicemi rozptylovat," krčil rameny sedmadvacetiletý zadák.

Funkcionáři Udine předložili jedné ze svých hvězd nový vylepšený kontrakt, přestože ten stávající vyprší až v roce 2006. "Cením si toho, budu mít jistotu. A když přijde zajímavá nabídka pro obě strany, uvolní mě. Jsme jasně domluvení," vysvětloval Jankulovski.

Na Beneše v Udine v dobrém nevzpomínají

Na sraz dorazil v pohodě. Jen zápasový rytmus mu chyběl. V italské lize nejprve dostal červenou kartu při utkání s Brescií, v Poháru UEFA pak nedohrál domácí zápas s Panionisem Atény, kde ho předčasně poslal do sprch český rozhodčí Beneš. "Přitom za pět let v Itálii jsem dostal jedinou červenou ještě v Neapoli. A teď za čtyři dny dvě. To není dobrá image," klopil Jankulovski zrak.

"S Brescií ležel náš gólman na vápně a oni vstřelili gól. Byla to pěkná mela. Přitom jsem v té drsné strkanici skončil jako jediný na zemi, a přesto byl vyloučen. Ale dostal jsem jen stop na jeden zápas a klub mi pokutu také nedal," přiblížil. Mnohem víc ho rozpálil duel Poháru UEFA, které vedl rozhodčí Michal Beneš. "Celé Udine bylo s jeho výkonem velmi nespokojeno. Neodpískal v náš prospěch tři jasné penalty. Ale jasné," čertil se.

Svoji červenou Benešovi nevyčítal. "Soupeřův hráč ležel na zemi, čas běžel proti nám, chtěl jsem odkopnout míč a trefil toho ležícího borce. Možná to šlo řešit žlutou kartou, ale neprotestoval jsem," vzpomínal Jankulovski, jehož vyřazení z Poháru UEFA mrzelo. "Pokud je pan Beneš soudný, tak musí uznat, že udělal chyby, kterými to hodně ovlivnil."

Reklama

Související témata: