Hlavní obsah

Rumunský tisk: hráči před utkáním flámovali

BUKUREŠŤ

Češi byli v sobotním utkání fotbalové kvalifikace sice lepší než Rumuni, ale neoslnili. Tak hodnotí pondělní rumunský tisk zápas, který vyhrála družina Karla Brücknera těsně 1:0. Komentátoři se ostře pustili zejména do kouče Iordaneska, své schytali i hráči, kteří údajně proflámovali noc.

Článek

"Nejméně polovina viny za prohru rumunského týmu padá na hlavu trenéra Iordaneska. Sestava neodpovídala schopnostem hráčů, které měl k dispozici. Neměli hrát zejména Soava a Codrea a do mužstva již nepatří ani Petre. Někteří hráči zase od trenéra dostali úkoly, které jim evidentně neseděly," napsal list Gazeta Sporturilor.

Připomněl, že na 2500 rumunských fanoušků mělo pravdu, když po utkání na letenském stadiónu požadovalo odstoupení Iordaneska. Podle listu vztahy v mužstvu nejsou nejlepší a Pancu se hodlá vzdát další účasti v reprezentaci. Kritizováni jsou také hráči za to, že nehráli s plným nasazením a někteří - například Marica - jsou prý příliš namyšlení.

Mutu: Nejsme Brazilci

"Nejsme Brazilci, abychom, nikdy neprohráli," řekl na tiskové konferenci v Bukurešti Adrian Mutu, jehož slova cituje deník Pro Sport. Kapitán Mutu odmítl názor, že by za prohru mohl Soava, po jehož faulu na Jiránka nařídil rozhodčí pokutový kop. "Zápas neprohrál Soava, prohráli jsme všichni. Nemá smysl hledat obětního beránka," prohlásil Mutu a poznamenal, že penalta byla "diskutabilní".

Podle útočníka Chelsea mají Češi velmi kvalitní mužstvo, ale Rumuni jim byli po přestávce zcela vyrovnaným soupeřem. "V druhém poločase jsme byli rovnocenným soupeřem. Je ale těžké hrát proti mužstvu, které má tak rychlé hráče jako je Baroš, anebo tak vysoké jako Koller. Není to ale mužstvo, které by nebylo možné porazit. Ukázali jsme, že bychom toho byli schopni," dodal Mutu.

Pro Sport s odvoláním na zdroje z rumunské výpravy píše, že Mutu, Lobont a Pancu a někteří další hráči strávili noc před utkáním údajně "hrou na počítači, sledováním filmů pro dospělé a nezdrželi se ani konzumace alkoholických nápojů". Přijatelný výkon z nich podal jen Lobont, zatímco Pancu a Mutu prý působili "unaveně".

Zpátky v realitě

"Rumunsko, které dosud hrálo jen se slabšími soupeři, při prvním střetnutí s vyšší evropskou fotbalovou třídou narazilo. V Toyota Areně jsme se vrátili do reality. Rumuni prohráli již předem, špatnou taktikou a malou důrazností," zhodnotil utkání list Cotidianul.

"Očekávali jsme, že v sobotu v Praze uvidíme rumunské mužstvo nové generace. Ukázalo se ale, že takticky je četař Brückner lepší než generál Iordanescu. Rumunští hráči navíc zklamali a nic nepředvedli," míní deník Jurnalul National.

"V prvním poločase jsme měli dojem, že rumunské mužstvo tvoří ženy, které jsou tréninkovým partnerem českých fotbalistů. Druhý poločas byl sice lepší, ale ukázalo se, že velká slova před utkáním o vítězství či remíze, nemají reálný základ," dodal list.

Mircea Lucescu, bývalý vynikající rumunský hráč i trenér, vytkl po utkání rumunským reprezentantům, že hráli příliš zastrašeně a bez razance. "Kvalifikační utkání je tvrdý boj, kdo do něho nevloží všechno, nemůže uspět," řekl Lucescu v deníku Ziua.

Reklama

Související témata: