Hlavní obsah

Koller si dělá zálusk na Puče

JEREVAN

Dal dva góly a výraznou měrou přispěl k vítězství reprezentace v Arménii. Útočník Jan Koller má střeleckou fazónu. Skóroval ve druhém zápase po sobě a dotahuje nejlepšího střelce v dějinách naší reprezentace Antonína Puče. Ten vede žebříček se 34 trefami, dlouhán z Dortmundu má po včerejšku o dvě branky méně.

Článek

"Překonat bych ho samozřejmě chtěl a pokud možno co nejdřív," řekl Koller. Možná to mohl dokázat už v Jerevanu, měl totiž ještě další šance. "To sólo vyšlo až napotřetí," usmíval se. Předchozí dvě možnosti nedotáhl. "Poprvé se mi dostal míč pod nohu a už bylo na střelu pozdě, při druhé šanci mi to ukopl obránce," dodal.

"Nechápu, proč si to pořád šteloval na tu levačku, když tou zrovna góly nedává," dobíral si spoluhráče z Borussie v žertu Tomáš Rosický. "Jsem rád, že mi to tam pak spadlo. Chtěl jsem gólmana obstřelit a se štěstím se mi to povedlo," popisoval Koller.

Byl rád, že první gól dal hned na začátku zápasu. "Hrálo se nám pak líp, i když soupeř taky předvedl pár nebezpečných brejkových situací," mínil útočník. Když ho v závěru vystřídal Lokvenc, arménští fanoušci mu vystřihli pořádný aplaus. "Je to příjemné, ukázalo se, že je tady korektní publikum."

:. ANKETA
Jakou známkou byste ohodnotili výkon českých fotbalistů v Arménii? Hlasujte v anketě na konci článku.

Čiperný soupeř potrápil

Rosický předvedl při svém gólu, který znamenal vedení Čechů 2:0, fotbalovou parádu. "Šlo to tam pěkně," liboval si. "Takový gól jsem nedal dlouho." Podle špílmachra reprezentace je dobré, když se branky rozkládají na víc členů mužstva. "Ukázalo se, že jsme schopní dát góly i bez Milana Baroše. Vyhrát 3:0 venku je solidní," mínil Rosický.

Uznal však, že hlavně v první půli soupeř svou rychlostí Čechům místy pořádně zatápěl. "Byli hodně čiperní, měli jsme problémy. Ale ten výsledek snad ukázal, že není potřeba mluvit o nějaké krizi. Podruhé za sebou jsme neinkasovali, teď jsme se trefili třikrát, máme šest bodů a splnili jsme úkol," podotkl Rosický.

Nepříliš šťastný zápas sehrál kapitán Tomáš Galásek. Bolela ho záda, ale nakonec se rozhodl, že hrát bude. "Chtěl jsem nastoupit. Jsem dost starý na to, abych věděl, jestli na to mám nebo ne," vyprávěl. Jenže bolest se zvyšovala a už o přestávce trenérovi naznačil, že to dál nepůjde. Proto to brzké střídání.

"Ale vymlouvat se na to rozhodně nechci. Jsem sebekritický a byl to jeden z mých nejhorších zápasů v reprezentaci. Jako mužstvo jsme si někdy moc nepomohli a já si v určitých momentech připadal v záloze jako blbec. Prostě to nebylo ono," uznal sportovně Galásek, jehož na hřišti několikrát pořádně seřval brankář Čech.

Reklama

Související témata: