Hlavní obsah

V Jerevanu si jedničku vysloužili Čech, Koller a Rosický

S jistotou favoritů vybojovali čeští fotbalisté ve středečním kvalifikačním utkání MS s Arménií druhou výhru v řadě. V jaké formě se v Jerevanu představili jednotliví členové družiny trenéra Karla Brücknera? Přinášíme hodnocení reprezentačního výběru podle deníku Právo.

Článek
PETR ČECH1
Moc práce neměl, jeho hlavní činností bylo usměrňování tápajícího Galáska a také středních obránců, u nichž to záhy mělo patřičnou odezvu.
ZDENĚK GRYGERA2
S velkým přehledem bránil na pravé straně. Když už snad přišel k hráči pozdě, vše záhy napravil. Snaha o pomoc útoku byla málem korunována gólem po Kollerově hlavičce.
RENÉ BOLF2
Ve středu obrany mu to s Ujfalušim zprvu neklapalo optimálně. Svižné narážečky domácích je oba v úvodu zaskočily.
TOMÁŠ UJFALUŠI2
Že by zpočátku oplýval jistotou to nikoli, ale záhy se to změnilo. Bleskové průniky domácích, kteří v úvodu využili díru ve středu pole, se s přibývajícím časem už neopakovaly.
MAREK JANKULOVSKI2-
Odehrál už lepší zápasy. Dozadu vcelku spolehlivý, ale dopředu se nijak zvlášť netlačil, ale to jak v závěru našel přihrávkou Sionka, bylo úžasné.
LIBOR SIONKO2
Jako by byl zpočátku nervózní, kazil přihrávky, ale ve hře dopředu byl vidět stále více. Až na to zakončení... Jednou ho vychytal brankář, podruhé přehodil gólmana i břevno.
TOMÁŠ ROSICKÝ1
Nejlepší na hřišti. S jistotou vládl na nerovném terénu. Rozhýbal zahuštěný střed ve chvíli, kdy se zdála arménská hradba neprostupná, a famózně zavěsil levačkou, svojí slabší nohou.
TOMÁŠ GALÁSEK3
Nebylo to ono. Tenhle zápas se mu nepovedl. Jako defenzivní záložník obraně moc nevypomohl. Přihrávky se mu dařily jen ojediněle.
ŠTĚPÁN VACHOUŠEK2
Více práce udělal dozadu. Dopředu byl neviditelný. Proti Arménům ale naštěstí nebyl nutný nadprůměrný výkon.
JAN KOLLER1
Obrana jej v úvodu ignorovala, měl to tedy ulehčené a využil toho s přehledem. Ze série nájezdů se nakonec také trefil.
MAREK HEINZ2
Jeho centry v první půli byly parádní, v kombinaci s Kollerem na hrotu ,načaly' soupeře hned v úvodu. Přihrál i na Rosického gól, čímž vymazal občasné ,hluché' chvíle.
RADOSLAV KOVÁČ2
Přišel v době, když už tým hrál v pohodě na údržbu, zapojil se a nic nezkazil.
Jiří Jarošík, Vratislav Lokvenc nehodnoceni.
Hráči jsou hodnoceni podle školní stupnice od 1 do 5.

Reklama

Související témata: