Hlavní obsah

Z fotbalových trhanů už jsou zase elegáni

Praha

Fotbaloví reprezentanti jsou o 360 tisíc korun lehčí, neboť jejich ostudný návrat z listopadové baráže v černohorské Podgorici měl po čtvrt roce dohru. Tehdy si po vítězné bitvě o EURO 2012 roztrhali na palubě speciálu navzájem oblečení, takže na starém ruzyňském letišti vystupovali před zraky fanoušků jako opravdoví trhani. S rozervanými saky a košilemi, v kalhotách rozpáraných až do pasu, ve slipech, ba dokonce jenom v tangách...

Foto: Sport.cz

I Michal Kadlec se proměnil z fotbalového trhana v elegána.

Článek

Nového šéfa českého fotbalu Miroslava Peltu samo sebou chování reprezentantů pobouřilo, takže s mančaftem slitování neměl. Ještě před zvolením do předsednického křesla sice uvažoval o čtyřiadvacetihodinové amnestii pro hráče, jakmile se ale z něho stal strahovský vládce, šly emoce stranou.

Osmnáct reprezentantů si místo rozdrbaného oblečení muselo pořídit nové. Doplňky také, to se ví. A navíc za své! Před slavnostním vyhlášením ankety Fotbalista roku tak byli fotbalisté o 360 tisíc korun lehčí, neboť přesně tolik činila cena oděvů Stones, které si museli koupit. Ze svazové pokladny jim nepřispěli ani korunou, navíc se na ně nevztahovala ani dvacetiprocentní sleva, jež v té době u Steilmannů platila.

„Ta činila v souhrnu dvaasedmdesáti tisíc korun a naše firma po dohodě s fotbalovou asociací rozhodla, že bude věnována na nákup  míčů, dresů a dalšího sportovního vybavení pro děti z dětských domovů," prozradila ředitelka společnosti Anna Motlíková, která netajila, že z trhacího návratu z Podgorici byla zpočátku dost rozladěná.

„Pak mně ale došlo, že naše obleky ještě nikdy nešly tak na dračku, jako v letadle z Černé Hory," přidávala pobaveně, neboť teď už jsou z fotbalistů zase elegáni.

Reklama