Hlavní obsah

Sivok se v Besiktasi přiblížil nové smlouvě

Dublin

Dny nejistoty ohledně dalších fotbalových kroků obránce Tomáše Sivoka se zřejmě chýlí ke konci. Stoper české reprezentace se dohodl s vedením Besiktase Istanbul na podmínkách prodloužení kontraktu, který mu vyprší v létě. Zatím ale nic nepodepsal.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Protažení "Turků" - Milan Baroš a Tomáš Sivok.

Článek

„Naše představy už se konečně shodly. Minulý týden mi oznámili, že by měli zájem prodloužit smlouvu o tři až čtyři roky, ale já to trošku přibrzdil. Jediný důvod je, že do měsíce přijde nový klubový prezident a nevím, co se bude dít. Pokud mi předloží stejnou nabídku, měl bych to podepsat," říká Sivok.

V Besiktasi si za čtyři roky vydobyl velmi slušnou pozici. „Problém je v tom, že dosavadní prezident odchází pracovat na tureckou federaci a celé představenstvo odstoupilo. Čekám, s čím přijde jeho nástupce. Nerad bych se dostal do situace, že podepíšu a oni mi pak řeknou, že mě nechtějí. Pak by za mě chtěli nějaké peníze a odcházelo by se mi těžko," uvědomuje si 28letý fotbalista.

Nabídek má dost i odjinud, konkrétní však být nechce. „Je tam Německo, Itálie, Belgie. Ale pro mě je prvořadé zůstat v Besiktasi, jsem tady moc spokojený," přiznává. Snad jedině nabídka z Anglie, která je jeho srdeční záležitostí, by ho možná zviklala. „Ale kdyby to byl klub ze spodku tabulky, tam bych se moc nehrnul. V takových už to často není jen o fotbale, ale spíš řežba. Kdyby však přišla zajímavá nabídka, neváhal bych," dodává.

Ujfaluši by šel do Turecka o pět let dřív

Sivokova rodina je v Turecku moc spokojena, on sám si život v Istanbulu nemůže vynachválit. „Když jsem teď letěl do Prahy s Barym (Baroš) a Ujfim (Ujfaluši), bavili jsme se o Turecku. Ujfi říkal, že kdyby věděl, jak to tam chodí, tak by šel do Turecka o pět let dřív," prozrazuje část rozhovoru se zkušeným fotbalovým světoběžníkem. „Je tam dobré zabezpečení, lidi fotbalem doslova žijí. Ale mentalita je trošku jiná. I proto v tureckých klubech dochází k velké rotaci hráčů. Tlak je obrovský, pořád musíte podávat dobré výkony."

V turecké lize patří nyní Besiktasi třetí příčka, ale na vedoucí Galatasaray ztrácí už čtrnáct bodů. Vedoucí čtyřka bude letos hrát nově play off mezi sebou. „Body se sice rozdělí na polovinu, ale pořád budou mít náskok. Škoda toho posledního zápasu," vracel se Sivok k nedělní prohře 2:3 právě v derby s Galatasarayem. „Za stavu 2:2 měl v 91. minutě Almeida stoprocentní šanci, nedal a z protiútoku jsme dostali gól. Hned poté sudí zápas ukončil. Kdybychom vyhráli, mohlo to být veselejší..."

Do konce základní části zbývá šest kol. „Je fakt, že nám Galatasaray utíká, ale my rozhodně nic nebalíme," dodává Sivok.

Reklama