Hlavní obsah

Fotbalistky po statečném boji podlehly favorizovaným Dánkám

Praha

České fotbalistky prohrály v kvalifikaci o mistrovství Evropy doma s favorizovaným Dánskem 0:2. Po třem výhrách a jedné remíze poprvé podlehly, dál však drží druhou příčku o skóre před Rakouskem, s nímž v červnu svedou klíčovou bitvu o účast v baráži.

Foto: ČTK

Fotbalistky prohrály s Dánskem

Článek

Dánsko je po výhře na Žižkově v čele s pětibodovým náskokem a má na dosah přímý postup. Z pěti zápasů má skóre 24:0.

Po většinu utkání měly územní převahu překvapivě české reprezentantky a mohly jít do vedení. Divišová přesprintovala soupeřku, další udělala kličku, ale vydařené individuální akci chybělo důraznější zakončení

Postupně začaly Dánky potvrzovat svou kvalitu především v osobních soubojích. Navíc se jim dařilo přihrávkami za obranu překonávat snahu českého týmu o zúžení hřiště. Právě po jedné z nich šla sama na branku Vejeová a propálila gólmanku Taušovou.

Krátce po změně stran odvracela míč na brankové čáře kapitánka Mocová. Pak Dánky zužitkovaly svou sílu po centrovaných míčích a nejlepší střelkyně týmu Harderová zřejmě kolenem přelobovala Taušovou.

Češky mohla vrátit do hry Pivoňková, ale z hranice vápna přestřelila. Další možnost na zdramatizování duelu už Dánky nepovolily.

Kvalifikace mistrovství Evropy ve fotbale žen:
Česko - Dánsko 0:2 (0:1)
Branka: 35. Vejeová, 52. Harderová. Rozhodčí: Monzulová (Ukr.). ŽK: I. Martínková - Hansenová. Diváci: 400.
Sestava ČR: Taušová - Mocová, Sedláčková, Pincová, Vyštejnová - Cahyková (83. Odehnalová), I. Martínková, Pivoňková, Voňková (46. Ringelová, 64. Bertholdová) - Divišová, L. Martínková. Trenér: Hruška.
Tabulka:
1. Dánsko550024:015
2. Česko531112:510
3. Rakousko53119:610
4. Portugalsko620416:106
5. Arménie70072:420

Reklama