Hlavní obsah

VIDEO: Rosický dorazil na sraz zraněný, Bílek pro jistotu do Rakouska bere i Daridu

Praha
Aktualizováno

Jen pár hodin stráví v Praze, a hned odpoledne se vydají na soustředění do rakouského Bad Waltersdorfu. Fotbalisté české reprezentace v neděli zahajují přípravu na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině, kde je v základní skupině čekají ve Vratislavi postupně Rusko, Řecko a Polsko. Tomáš Rosický však za mužstvem dorazí až v pondělí večer. Kapitán nároďáku musí nejdřív v Praze na vyšetření s bolavým lýtkem.

Michal Bílek hovoří na tiskové konferenciVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

K panice prý není důvod, i když absence Tomáše Rosického na mistrovství Evropy by samozřejmě byla pro národní tým obrovskou ztrátou.

Záložník Arsenalu se zranil před týdnem v posledním ligovém utkání a od té doby měl pauzu. Sám ale ujišťuje, že bude fit. „Ve svalu se nic neporušilo. Počkám si do pondělí na doktora Koláře, který se vrátí z hokejového šampionátu," mírnil obavy Rosický na poledním srazu v hotelu Praha.

Trenér Michal Bílek však zareagoval ihned. Tím spíše, že Jaroslav Plašil ještě v neděli večer hraje poslední zápas francouzské ligy a do Rakouska dorazí společně s kapitánem také až v pondělí večer. Jako kádrová rezerva byl proto povolán mladý plzeňský středopolař Vladimír Darida.

„Opravdu to vypadá, že Tomášovo zranění není natolik vážné, aby vznikla nějaká velká panika. Pokud by však došlo na nejhorší variantu, a Rosa nemohl na šampionát odjet, pak by ho nahradil právě Darida. V tom případě bychom jednoho z původně nominovaných hráčů museli vyřadit," avizoval Bílek.

Šmicer uvítal Čecha v klubu „ušatého poháru"

Ve středu sehraje národní tým v Bad Waltersdorfu modelové utkání s místním amatérským mužstvem. V ten den večer se k reprezentaci připojí také Petr Čech, čerstvý vítěz Ligy mistrů. Přípravný duel s Izraelem je na programu 26. května.

Čechův triumf je dobrým znamením i pro reprezentaci. A její manažer Vladimír Šmicer mohl přivítat čtvrtého člena do klubu českých fotbalistů, kteří si sáhli na „ušatý pohár". „Rozrůstáme se a teď máme i brankáře, to už si pomalu můžeme sjednat nějaký zápas," usmíval se Šmicer. Spolu s ním až dosud Ligu mistrů vyhráli jen Milan Baroš a Marek Jankulovski.

„Na finále jsme se dívali společně s celým realizačním týmem. Když Chelsea vyhrála, poslali jsme Petrovi textovku já i Michal Bílek. Kupodivu nám odpověděl, musel jich večer dostat mraky. Čechíno může být spokojený, vychytal jim to," líčil Šmicer.

Poslední vrchol sezóny však má gólman ještě před sebou. „Petr nepotřebuje velký odpočinek, má pořád velkou chuť do fotbalu. V Mnichově znovu dokázal, že je prvotřídní gólman. Nebýt jeho, asi by to Chelsea nezvládla," libuje si Bílek, že jeho klíčový muž má před šampionátem fazonu jako hrom.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články