Hlavní obsah

Pilaře Wolfsburg nadchl. Teď už ale myslí jen na EURO

Bad Waltersdorf

Ještě než s fotbalovou reprezentací vyrazil na závěrečné soustředění před mistrovstvím Evropy, stačil se záložník Václav Pilař také poprvé podívat do německého Wolfsburgu, kam zamíří od další sezony. Prostředí v nové štaci na něj zapůsobilo, stejně jako pohovor s přísným koučem Felixem Magathem. Teď ale Pilař všechno kolem Wolfsburgu hází za hlavu a myšlenky prý upírá jen k blížícímu se šampionátu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Pilař už má za sebou obhlídku Wolfsburgu

Článek

"Euro je teď to jediné, co mě zajímá. Na Wolfsburg se budu soustředit až po něm," řekl Pilař při dnešním setkání s novináři v rakouském Bad Waltersdorfu, kde český tým tráví čas při přípravném kempu. Uspět na Euru, to je teď jediná meta, k níž drobný středopolař vzhlíží. "Doufám, že budeme všichni šlapat, postup ze skupiny by byl úspěch. I já si přeju, aby se mi dařilo a pomohl jsem týmu. Mohlo by mně to pomoci i v novém klubu," přemítal Pilař.

Pilařova přestupová sága se na začátku roku táhla několik týdnů. Třiadvacetiletý záložník, který během sezony zazářil při hostování v Plzni z Hradce Králové, je rád, že už má konečně "čistou hlavu". Když před necelými dvěma týdny skončila česká liga, Pilař s velkým očekáváním premiérově vyrazil do Wolfsburgu, aby už teď věděl, co jej po změně dresu čeká.

Magath zapůsobil normálně

"Řešili jsme různé věci, přes pojištění a bydlení, aby bylo všechno hotové v předstihu. Celkově se mi tam líbilo, hezké prostředí a krásný stadión," vyprávěl Pilař. Dobré dojmy si odnesl také z pohovoru s koučem Magathem, proslulým "rasem".

"Co jsem ho poznal, působil na mě úplně normálně. Druhá věc je, co slýchávám, že na trénincích je to s ním tvrdší. Na to se budu muset připravit," uvedl Pilař, který se ve Wolfsburgu stane spoluhráčem svého někdejšího plzeňského parťáka Petra Jiráčka a také dalšího záložníka Jana Poláka.

"S Jirasem (Jiráčkem) jsem mluvil o tom, co mě tam čeká. Prý je toho někdy až moc. Prý si musím zvyknout," podotkl Pilař s úsměvem. S Magathem ale už třeba probírali, jaká pozice v sestavě by Pilařovi mohla sedět. "Říkal mně, že se mnou počítá na kraje zálohy, nebo na místo podhrotového hráče," uvedl Pilař, který pracuje také na zlepšení své němčiny. "Šprtám i tady (v Rakousku) na soustředění, dávám to do sebe. Ze školy jsem měl malinký základ, tak si to opakuju. V Plzni jsem měl i učitelku," uvedl Pilař.

Reklama

Související témata: