Hlavní obsah

Doktor Krejčí si po návratu do Prahy Rosického stav pochvaloval

Čeští fotbalisté se dnes odpoledne vrátili ze soustředění v Bad Waltersdorfu do Prahy v dobré náladě, podtržené sobotní výhrou 2:1 nad Izraelem. Večer si užijí volný čas s rodinami a od pondělí se znovu vrhnou do přípravy na mistrovství Evropy. Hráči věří, že brzy se k nim naplno připojí i kapitán Tomáš Rosický, který již zažehnává problémy s lýtkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Michal Bílek (uprostřed) od doktora Krejčího (vlevo) slyšel, že Rosického zdravotní stav se lepší.

Článek

Zatímco část týmu odjela autobusem do hotelu Praha, na některé hráče už na letišti čekaly přítelkyně a manželky, na stopera Marka Suchého dokonce i jeho ještě ani ne měsíc stará dcera Anna. Tak, aby si spolu užili co nejvíce času, než se tým znovu vrhne do trénování.

V následujícím týdnu by se do tréninku měl již naplno zapojit i Rosický, jehož zraněné lýtko se zlepšuje. "Tomáš začal běhat a při tom mu zranění nevadí. V pondělí ještě uděláme kontrolní ultrazvuk a pomalu začne nohu více zatěžovat i kopáním. Vypadá to dobře," řekl po příletu lékař reprezentace Petr Krejčí.

"Během tohoto týdne se musí dostat do plné zátěže, jinak by to směrem k mistrovství bylo špatné," dodal Krejčí s tím, že do pátečního přípravného utkání s Maďarskem ale ještě Rosický zřejmě nezasáhne.

Ostatní hráči přijeli z Rakouska bez výraznějších zdravotních potíží. "Jen Pudil má pohmožděný palec u nohy, ale není to nic vážného," uvedl Krejčí.

Reklama

Související témata: