Hlavní obsah

Norsko - Česko 1:0Fotbalová devatenáctka skončila ve skupině poslední

Slaný

Čeští fotbalisté do 19 let prohráli i poslední zápas kvalifikace o mistrovství Evropy, když ve Slaném nestačili na Norsko. Po porážce 0:1 obsadili poslední místo ve skupině. Postup vybojovala Francie, která v přímém duelu o účast na turnaji deklasovala Nizozemsko 6:0.

Foto: Ladislav Nussbauer, Sport.cz

Trenér české fotbalové reprezentace do 19 let Jaroslav Hřebík.

Článek

Svěřenci končícího trenéra Jaroslava Hřebíka, kterého u devatenáctky vystřídá Josef Csaplár, už po porážkách od Francie a Nizozemska věděli, že se na šampionát nepodívají. Chtěli se alespoň rozloučit s domácím publikem vítězstvím. Nory zatlačili, vytvářeli si šance, ale gól nepřišel.

Naopak soupeř udeřil z jediné vážnější šance, na jejímž konci byl ve 27. minutě vytáhlý útočník Haavard Nielsen z Valerengy Oslo.

Jen jeden gól

Češi se snažili vývoj zápasu zvrátit, soupeře přestříleli, ale nedařilo se jim. Turnaj zakončili s jediným vstřeleným gólem, o který se v úvodním duelu s Francií postaral brněnský záložník Milan Lutonský.

Vedle Francie na ME postoupily také Španělsko, Srbsko, Chorvatsko a Řecko. Další dva účastníci turnaje v Estonsku budou známi později.

Kvalifikační turnaj o účast na ME fotbalistů do 19 let:
Norsko - ČR 1:0 (1:0)
Branka: 27. Nielsen.
Sestava ČR: Veselý - Krátký, Čepelák, F. Twardzik, Hybš - Lutonský, Kyndl (46. Habusta), Houska, Falta - Krmenčík (17. Končal, 46. Trávník), Mižič. Trenér: Hřebík.
Nizozemsko - Francie 0:6 (0:2)
Branky: 5. Kondogbia, 23. Digne, 56. Bahebeck, 58. Bosetti, 61. Pogba, 83. Vion.

Reklama