Hlavní obsah

Věřím, že jsme už jednou nohou v baráži o EURO, říká Chramosta po dalším úspěchu „lvíčat“

Josef PešoutSport.czPrávo

Střelecká pohotovost útočníka Jana Chramosty dovedla v Jablonci českou fotbalovou reprezentační „jedenadvacítku“ k vítězství nad Černou Horou 2:1 v pátém zápase kvalifikační skupiny o postup na ME. Mladoboleslavský forvard otevřel skóre v prvním poločase a po přestávce připojil důležitou druhou trefu. Výběr českých „lvíčat“ vede tabulku se 13 body s tříbodovým náskokem před Walesem, který sehrál navíc o utkání více. „Věřím, že jsme už jednou nohou v baráži o EURO,“ řekl spokojený Chramosta po zápase v Jablonci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jan Chramosta se raduje z branky do černohorské sítě.

Článek

Jak jste viděl první gólovou situaci?

Stopeři mi nechali hodně volného prostoru. Láďa Krejčí dal míč pod sebe, Vlasta Daníček ho pustil a nebyl problém zakončit do prázdné branky.

Nebyla to zrovna parádní akce, ale o to víc asi důležitější.

No, právě. Až do té vedoucí branky jsme se nedokázali prosadit, ale potřebovali jsme dát gól,abychom se přece jen uklidnili. Byli jsme trpěliví a aktivitu jsme zúročili ve vítězství. Vedli jsme už 2:0.

Ale závěr jste si trochu zdramatizovali. Bylo těžké uhájit těsný náskok?

Je pravda, že jsme dostali zbytečný gól. A trošku jsme se strachovali o výsledek, ale dobře to dopadlo. Máme další tři body a to byl náš hlavní cíl, abychom se přiblížili k baráži o EURO. Myslím, že jednou nohou v ní už v podstatě jsme.

Co byste řekl na adresu Černohorců?

Doma jsou hodně silní, protože je ženou diváci. Když vyjedou ven, je to z jejich strany horší. Přesto i v Jablonci měli pár nebezpečných situací.

Při svém účinkování v národním týmu do 21 let máte velmi pozitivní bilanci: jedenáct startů a sedm vstřelených branek. Jak si toho ceníte?

Přiznám se, že tuhle statistiku ani nesleduji. Bylo by ale příjemné, kdybych nějaké góly přidal i v úterý v Andoře. Čeká nás jasný outsider skupiny a pojedeme tam s přáním výrazně si vylepšit skóre. Věřím, že mě trenér znovu postaví. Cítím se dobře a snažím se i v „jedenadvacítce" navázat na střeleckou formu ze závěru jarní části ligy.

Nechybějí vám na konci sezóny síly?

Po skončení ligy jsme odpočívali, pak jsme dobře trénovali. Měli jsme týden na to, abychom se srovnali jako tým, protože ne všem nám končily ligové soutěže ve stejném termínu.

Co s vámi bude v létě?

Nevím, žádnou zprávu o přestupu do ciziny nemám. Vypadá to, že po návratu z Andorry budu mít krátkou dovolenou a zapojím se do přípravy v Boleslavi. Jako loni, když jsem se vrátil z mistrovství Evropy „jedenadvacítek" v Dánsku.

Reklama