Hlavní obsah

Andorru musíme porazit i v sedmi, mínil Dovalil

Další krok na cestě k postupu do baráže o EURO 2013 udělala česká fotbalová reprezentace do 21 let. V Jablonci využila domácí prostředí v zápase s Černou Horou a vyhlíží další utrkání v Andoře. „Tam musíme vyhrát, i kdybychom nastoupili jen v sedmi,“ řekl s úsměvem trenér „lvíčat“ Jakub Dovalil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů do 21 let Jakub Dovalil

Článek

Rýsovalo se vítězství nad Černou Horou o dva góly, nakonec jste vyhráli „jen" 2:1...

Bohužel nás překvapila jedna standartka, takže jsme přišli o čisté konto. Škoda, že jsme dostali takový laciný gól. Přičítám to tomu, že už je prakticky po sezóně a někteří hráči šlapali vodu. Snažili jsme se uhájit náskok a jsme rádi za tři body.

Asi vám udělal radost Chramosta dvěma góly. Co rozhodlo o jeho zařazení do základní sestavy?

Honza vypadal na tréninku trošku lépe než Tomáš Wágner. A těší mě, že Chramosta střelecky navázal na góly proti Arménii.

Co vymyslíte na Andorru?

Při vší úctě bychom ji měli porazit, vždyť Andorra nedala ani gól a musíme tam vyhrát, i kdybychom hráli v sedmi (úsměv). Předpokládám, že budeme mít po šesti zápasech šestnáct bodů. To by pak byly naše šance na prvenství ve skupině v pohodě.

Jak bylo pro vás těžké přeorientovat se z pozice jednoho z asistentů u „áčka" ke svojí tradiční roli trenéra „lvíčat"?

Náročný byl jen přesun z rakouského soustředění do Jablonce, kde měla „jedenadvacítka" přípravný kemp. Nejprve jsem se pořádně vyspal a pak jsme se dali do práce.

Reklama

Související témata: