Hlavní obsah

Baráž o EURO? Už je to hotové, míní záložník „lvíčat“ Hušbauer

Josef PešoutSport.czPrávo

Jablonec svědčí fotbalovému záložníkovi Josefu Hušbauerovi. V nedávno skončené domácí sezóně vstřelil na zdejším hřišti čtyři góly za Spartu do jablonecké sítě, když se dvakrát trefil v prosincovém ligovém duelu a potom stejný kousek zopakoval i v jarním semifinále Poháru České pošty. A z vítězství na místním stadiónu se radoval i v pátek v dresu českých „lvíčat“ v zápase s Černou Horou. Nyní se v jabloneckém areálu v Břízkách Hušbauer chystá se svými spoluhráči na úterní vystoupení v Andoře.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan a reprezentant do 21 let Josef Hušbauer

Článek

Co vy a Jablonec?

Jsem tady skoro jako doma. V sezóně jsme tady byli několikrát se Spartou na předzápasovém soustředění, jezdíme sem i s národním týmem do jedenadvaceti let. V sobotu jsme v Břízkách sledovali i divizní derby mezi domácím Mšenem a jabloneckou rezervou. Pořád žijeme fotbalem (úsměv).

Jak vidíte šance české „jedenadvacítky" na účast v baráži o EURO 2013?

Myslím, že je to hotové a rozhodnuté. Vždyť máme tři body náskoku a ještě zápas k dobru. Navíc Andorra je slabá. Chceme skupinu vyhrát, abychom dostali v baráži snadnějšího soupeře.

Takže do Andorry míříte na výlet?

To se říci nedá. Letíme v neděli do Barcelony a potom musíme jet autobusem do Andorry, takže to nebude příjemná cesta.

Stihl jste už dovolenou?

Hned po skončení ligy od 13. května před nástupem do reprezentačního kempu. A až se vrátíme z Andorry, měl bych mít ještě týden volno. K delší dovolené nemám důvod. Připojím se od začátku přípravy normálně ke sparťanskému týmu.

Pomýšlíte už na novou klubovou sezónu ve Spartě?

Četl jsem, že přijde nový trenér Vítězslav Lavička. Ve Spartě se mi líbí a o odchodu neuvažuji. Na Letné jsem spokojený.

Cíl do příštího ročníku?

Chtěl bych zopakovat aspoň osm ligových gólů a navíc titul k tomu (úsměv).

Reklama

Související témata: