Hlavní obsah

Plážový chlapec Koller znovu zatoužil po dresu české reprezentace

Praha

Žije v Monaku, bez sportu si však svůj fotbalový důchod nedokáže představit. A tak není divu, že Jan Koller zase zkusí obléknout dres národního týmu. Nepůjde však o áčko, jehož je s 55 trefami i nadále nejlepším kanonýrem v historii. Populární Dino se vrhá na plážový fotbal. A pokud se tam Češi kvalifikují, mohl by si Koller zahrát na atraktivním mistrovství světa až na Tahiti...

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Koller se s reprezentačním áčkem dávno rozloučil, teď má zálusk na plážový fotbal...

Článek

Na pláži u St. Tropez nepotkal Cruchotovy četníky, ale střeleckou formu. Jan Koller si tam nedávno zahrál turnaj v plážovém fotbale a v každém ze čtyř utkání se trefil. A protože doma v Monaku hraje plážový volejbal a nohejbal, má k hrátkám v písku blízko a nová zkušenost ho okamžitě nadchla.

„V průběhu července by český národní tým mohl uvítat zajímavou posilu. Do tréninku by se měl zapojit nejlepší střelec historie české fotbalové reprezentace Jan Koller, který si již plážový fotbal zkusil zahrát ve Francii a projevil zájem zkusit i reprezentovat Českou republiku na mezinárodní scéně," avizuje Jan Dámec, předseda plážového fotbalu FAČR.

Nechci si utrhnout ostudu, vzkazuje Koller

Dino ze sladké Francie potvrdil, že návrat do reprezentace je pro něj velkým lákadlem. I když by šlo o dres jiného týmu, než na jaký byl zvyklý.

„Nejdřív si ale plážový fotbal zkusím, abych si neutrhl ostudu. Když mi to půjde, vyjednám si ve Francii klub, abych se tomu mohl věnovat na sto procent. Pětkrát týdně sportuji, takže mám teď ještě míň kilo, než když jsem hrával," líčí Koller v rozhovoru pro deník Aha! velký elán do nového odvětví.

Český výběr zatím nikdy v historii z kvalifikace na světový šampionát nedokázal postoupit. Od neděle ho čeká v Moskvě kvalifikační turnaj, na Tahiti se mohou z Evropy probojovat pouze čtyři týmy. Los Čechům vůbec nepřál, do cesty se jim postaví silné celky Francie a Rumunska. Základní skupinu pak doplňují nevyzpytatelní Estonci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články