Hlavní obsah

Stoper Suchý prodloužil smlouvu ve Spartaku Moskva až do roku 2017

Praha

Stoper fotbalové reprezentace Marek Suchý ve čtvrtek si prodlouží své působení ve Spartaku Moskva. V ruském velkoklubu měl český obránce původně smlouvu do roku 2015, nový kontrakt platí až do 30. června 2017. O prodloužení smlouvy informoval hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International, která Suchého zastupuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Suchý po tréninku fotbalové reprezentace v Polské Vratislavi

Článek

„Pro Marka je to ze strany klubu ocenění jeho hry a důkaz důvěry v jeho budoucnost. V Moskvě má výborné podmínky, které se projevily na zlepšených výkonech v poslední sezóně, na jejímž konci se dočkal nominace a účasti na mistrovství Evropy," prohlásil Kolář.

Jednání se Spartakem vedl Kolář ve spolupráci s Olegem Jarovinskim, ředitelem ruského zastoupení Sport Invest International. „Výsledkem je smlouva, která odpovídá tomu, že Marek je brán jako jeden z klíčových hráčů. Fotbalista sám navíc cítí důvěru současného trenéra," vysvětlil Kolář a prozradil, že o českého stopera mělo zájem i několik klubů ze západní Evropy.

Suchý dal ale přednost setrvání v Moskvě. „Nemám důvod odcházet, líbí se mi tady a cítím, že klub se mnou ve svých plánech hodně počítá. Chci se udržet v národním týmu, což je možné jedině za předpokladu, že budu hrát pravidelně v silném klubu, který hraje i evropské poháry a má nejvyšší ambice. Tohle všechno Spartak splňuje," vysvětluje český reprezentant.

Čtyřiadvacetiletý Suchý je označován experty za jeden z možných pilířů národního týmu budoucích let. V Moskvě působí od roku 2010, za tu dobu odehrál v dresu Spartaku 59 utkání, vstřelil čtyři góly. Nechyběl v základní sestavě ani ve dvou odehraných utkáních nového ročníku Premier league, do kterého Spartak vstoupil výhrami.

Reklama