Hlavní obsah

Bílek bědoval, že na Ukrajině přišel o Pilaře

Pochopitelně že byl spokojen. S výsledkem tedy určitě. Česká reprezentace uhrála v poslední přípravě před zářijovým vstupem do světové kvalifikace v ukrajinském Lvově bezgólovou remízu, která by ji měla dodat v duelu v Dánsku sebevědomí, což trenér Michal Bílek kvitoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér reprezentace Michal Bílek na srazu fotbalové reprezentace

Článek

„Ukrajinci hráli velice dobře a bylo na nich patrné, že jsou rozehranější. My jsme kazili přihrávky, na Lafatu nešel pořádný míč, takže ho nechci hodnotit. Do hry jsme se dostali až ke konci zápasu, kdy jsme byli také nebezpeční. A kdybychom trefili v samém závěru bránu, skončil by zápas dokonce naším vítězstvím," glosoval střetnutí trenér Michal Bílek.

„Ale výsledek je pro nás každopádně příznivý, protože Ukrajinci byli nebezpečnější, měli víc střeleckých pokusů i několik hodně nepříjemných závarů před naší bránou," dodával trenér české reprezentace. „Některé situace jsme řešili a odvraceli se štěstím."

Pilař odkulhal s podvrtnutým kolenem

Naopak ho zamrzelo, že přišel o Pilaře, který pro zranění musel střídat. „Má podvrtnuté koleno a podle první diagnózy lékařů nebude zřejmě  k dispozici ani v Dánsku. Je to pro nás hodně nepříjemná situace, protože byl pro nás klíčovým hráčem," povzdechl si Bílek.

„Na Ukrajincích bylo patrné, že jsou daleko rozehranější než my, takže remíza je pro nás úspěchem. Byla to ovšem velice dobrá a prospěšná prověrka, protože jsme museli bránit a v defenzívě si dávat náramný pozor," glosoval duel ve Lvově brankář Petr Čech. „Dokázali jsme se ale s tlakem domácích vyrovnat a neinkasovali jsme, což je důležité. A nakonec mohl být pro nás výsledek ještě lepší, protože v závěru jsme měli příležitosti."

Ukrajinský trenér Oleg Blochin si atmosféru panující ve Lvově chválil, i když byl pochopitelně zklamaný, že zápas skončil remízou. „Naše hra byla dobrá, s předvedeným výkonem jsem spokojený. Scházelo mi jen jediné -   abychom alespoň jednu z mnoha šancí proměnili. I proto jsme pouze remizovali. Naši hráči se ke konci zápasu dopustili chyb, které mohl soupeř potrestat. Někteří si mysleli, že bez Ševčenka a Voronina snad nebude ukrajinská reprezentace existovat. Máme ale hodně mladých hráčů, kteří dnes dostali příležitost předvést se a řada z nich ji, myslím, využila," pravil po zápase kouč ukrajinského celku.

Reklama