Hlavní obsah

Fotbalista Pilař podstoupí operaci kolena už příští úterý

Praha

Fotbalový reprezentant Václav Pilař podstoupí operaci zraněného kolena s konečnou platností v úterý 11. září v německém Augsburgu. Uvedl to hráčův manažer Jiří Stejskal. Záložník bundesligového Wolfsburgu se tak zákroku podrobí až necelý měsíc poté, co si koleno pochroumal v polovině srpna v přípravném reprezentačním utkání na Ukrajině.

Foto: Jan Tauber

Zraněný Václav Pilař je odnášen na nosítkách.

Článek

Podle Stejskala dál platí, že Pilař operaci podstoupí na specializované klinice v Augsburgu. Plastiku předního zkříženého vazu měl ortoped Ulrich Boenisch provést už ve středu 22. srpna, tedy týden po zranění, ale Pilařovo koleno bylo oteklé, což zákrok oddálilo.

"Teď je už ale Václavovo koleno v mnohem lepším stavu než před dvěma týdny, i díky pravidelné rehabilitaci a cvičení," připomněl Stejskal, že je Pilař v Praze i před operací stále v péči reprezentačního lékaře Petra Nováka a jeho kolegy Jiřího Váchala na klinice ve Vysočanech.

Po operaci čeká Pilaře asi půlroční pauza. Hradecký odchovanec, který do Wolfsburgu zamířil v létě z Plzně, už jednou přetržený zkřížený vaz měl ve druhém koleni. Nyní laboruje s levou nohou.

Reklama