Hlavní obsah

Přijeli jsme Dány porazit, tvrdí sebevědomě Rezek. Myslí na postup na MS z prvního místa

Kodaň
Aktualizováno

Třicetiletý záložník Jan Rezek by měl táhnout brejky českého týmu a rozebírat dánskou obranu. Na videu si prý soupeře důkladně nastudoval a našel cestičky, kterými se dá dostat k dánské brance... „My jsme přijeli vyhrát. Samozřejmě dobrý může být i bod, ale nehrajeme o baráž, nýbrž o přímý postup na mistrovství světa v Brazílii,“ tvrdil sebevědomě Jan Rezek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový záložník Jan Rezek

Článek

„Mají velmi zkušenou a kvalitní obranu, která stojí na stoperech Aggerovi z Liverpoolu a Kjaerovi z AS Řím. Jejich krajní obránci chodí hodně dopředu a bývají vytažení. Myslím si, že v našich silách je tuhle obranu pořádně potrápit a provětrat. Tím chci říct, že nějaké cestičky, kudy se do ní dostat, jsme našli. Kromě společného sezení u videa každý z nás dostal flešku se sestřihy dánských zápasů, takže jsme si je prohlíželi také individuálně. Teď bude záležet na nás, jestli to, co jsme si zkusili, dokážeme realizovat i na hřišti,“ pravil Rezek s lehkým úsměvem na rtech.

Bezgólová premiéraPrávě v Kodani debutoval v listopadu 2010. „Uhráli jsme tu remízu. Dánové moc šancí neměli, myslím si, že jsme byli lepší. Navíc Petr Čech jim chytil penaltu,“ zavzpomínal na duel, který skončil bez branek.

V sobotu večer by měl nastoupit v základní sestavě, konkrétně na levém okraji středové řady. „Zkoušeli jsme různé herní varianty, v nichž jsem figuroval, ale jestli budu hrát, to ví jen trenér. Dost jsme se ale točili, vlastně všichni, co tu jsou a přicházejí v úvahu pro středovou řadu, se v nějaké variantě objevili. Uvidíme,“ dodal trochu tajemně.

Ztráty jsou citelnéDány Rezek respektuje. „Viděli jsme je na mistrovství Evropy a teď i sestřih z posledního zápasu. Mají výborné mužstvo, nečeká nás nic lehkého. Jejich prohru 1:3 se Slováky v srpnové přípravě neberu až tak vážně, góly dostali po velkém střídání. Nemyslím si ale, že by se na nás vrhli, spíš začnou opatrně. Respekt z nás mají určitě i oni. Navíc jim chybí excelentní kanonýr Bendtner. Ostatní útočníci se moc netrefují, doufám, že jsem to tímhle nezakřikl,“ přál si.

Přiznal ale, že i český tým má velké ztráty. Chybějí Rosický, Pilař, Kolář a teď i nemocný Limberský. „Rosický je náš nejlepší záložník, o tom není sporu. Chybět budou i ostatní. Pilař se rozstřílel na mistrovství Evropy, Kolář dokázal zastoupit Rosického a Limberský svojí absencí trochu rozházel obranu. Také to jsou obrovské ztráty, ale věřím, že se s nimi vyrovnáme snáz a lépe než Dánové. Tři body z úvodního zápasu kvalifikace a ještě s Dány, to by byl skvělý vklad a o ten nám jde,“ zdůraznil Jan Rezek.

Postoupí česká fotbalová reprezentace na MS do Brazílie?
Ano
42,4 %
Ne
57,6 %
Celkem hlasovalo 16983 čtenářů.

Reklama