Hlavní obsah

Jedenadvacítka se vyhne favoritům, může však narazit na Rusy či Slováky

Praha

Česká fotbalová jedenadvacítka úspěšně završila základní skupinu a těší se na dalšího soupeře. Výběr trenéra Jakuba Dovalila bude podle očekávání při pátečním losu baráže o postup na ME U21 2013 v Izraeli (losuje se v Nyonu od 14:00) mezi nasazenými týmy. To tedy znamená, že se vyhne papírově nejsilnějším soupeřům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jakub Dovalil vyhlíží dalšího soupeře.

Článek

Česká jedenadvacítka má druhý nejlepší koeficient v Evropě. V aktuálním pořadí jsou čeští mladíci dokonce na druhém místě hned za suverénními Španěly. Kromě těchto dvou celků budou v elitním koši ještě celky Německa, Nizozemska, Francie, Itálie a Anglie. S těmito celky se tedy Češi v přímém souboji o Izrael nepotkají.

Možní soupeři pro Čechy
Švýcarsko, Rusko, Dánsko, Norsko, Švédsko, Srbsko, Slovensko

Kdo tedy připadá do úvahy? Ve druhém koši jsou tyto týmy: Švýcarsko, Rusko, Dánsko, Norsko, Švédsko, Srbsko a Slovensko. Z nich tedy vzejde příští soupeř Dovalilova výběru. „V této fázi už asi nemůžeme očekávat nějakého vyloženě snadného soupeře. Všechny týmy, které si vybojovaly účast v baráži, musí mít náležitou kvalitu. Jsem rád, že jsme mezi nasazenými týmy. Jednak je to ocenění našich výsledků a navíc se vyhneme nejsilnějším evropským celkům. Osobně nemám nějakého vysněného soupeře pro baráž, nechám se v pátek překvapit," uvedl směrem k rozdělení týmů do losovacích košů trenér českého výběru Jakub Dovaliĺ, který se pátečního losu v Nyonu osobně zúčastní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články