Hlavní obsah

Nic nefungovalo. Zaostávali jsme ve všem, hlesl Plašil po blamáži s Finy

Teplice

Skloněná hlava, strohé odpovědi. Jaroslav Plašil věděl, že druhý duel v dresu české fotbalové reprezentace s kapitánskou páskou na ruce, si za rámeček nedá. Po prohře s Finskem v úterním večeru v Teplicích byl hodně rozmrzelý. Reprezentace si totiž chtěla spravit chuť a naladit se na zbývající podzimní zápasy, v nichž se v říjnu český tým poměří s Maltou a Bulharskem. Jenže vše skončilo blamáží. „Hlavně do přestávky nefungovalo vůbec nic," věděl třicetiletý záložník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Plašil (v bílém) a Perparim Hetemaj z Finska v úterním přátelském utkání.

Článek

Jak hodnotíte vystoupení reprezentace?

První půle byla katastrofická, ale po přestávce se Finové skoro nedostali za polovinu. Náš výkon byl výrazně lepší. Z toho je třeba čerpat pro pokračování kvalifikace.

Čím si vysvětlujete diametrálně odlišné vystoupení mezi prvním a druhým poločasem?

Nevím, těžko říct. Zaostávali jsme v pohybu, ve všem. Nic nefungovalo. První poločas byl skutečně frustrující. Ale takové zápasy prostě někdy hrajete.

Nastoupil jste na pravé straně zálohy, což pro vás v reprezentačním dresu není typické místo. Podepsal se netradiční post pod váš slabý výkon?

Myslím, že do přestávky to nesedlo nikomu z nás. I proto trenér udělal tři změny do druhé půle.

Snažil jste se před druhým poločasem hráče nabudit? Jaká byla v šatně atmosféra?

Spokojenost rozhodně nepanovala. Nemohu říct, že by trenér řval, ale dost zvýšil hlas.

Dostal se český tým prohrou s Finskem pod tlak s vidinou říjnového pokračování kvalifikace proti Maltě a Bulharsku?

Je pravda, že z pohledu přípravy na další utkání se nám duel nevydařil. Ale proti Maltě uděláme maximum, abychom konečně skórovali a zápas zvládli.

Reprezentace nevstřelila gól už 378 minut. Čím si tak tristní bilanci vysvětlujete?

Všichni jdeme na hřiště s přáním konečně skórovat. Myslím, že po přestávce jsme měli dost šancí a některou jsme rozhodně měli proměnit. Trefili jsme i tyčku, takže nám chybí i troška štěstí. Hlavně kvůli lidem, kteří povzbuzovali až do konce, nás mrzí nula na kontě vstřelených branek.

Předešlé přátelské utkání na Ukrajině skončilo bezbrankovou remízou, když český tým hlavně bránil. Nyní jste podlehli Finsku. Proč se reprezentaci nedaří v přípravných zápasech?

Co vám k tomu mám říct? Co chcete, abych řekl? Ať si to každý posoudí sám... Na hřiště jdeme odevzdat maximum. Musíme si vzít poučení z druhého poločasu, kde bylo dost pozitivních věcí.

Máte pocit, že všichni hráči odevzdali na trávníku maximum?

Jednotlivě jsme se snažili odevzdat maximum, ale týmově to tak nevypadalo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články