Hlavní obsah

Nedvěd nevyloučil návrat do reprezentace

PAŘÍŽ

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd znovu naznačil, že by se mohl vrátit do národního týmu. V rozhovoru pro dnešní vydání francouzského týdeníku France Football se vrátil k důvodům svého odchodu, na němž se podle něho podepsala domácí média, fotbalový svaz i trenér Karel Brückner. Současně ale odmítnul svůj odchod za definitivní.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd.

Článek

Týdeník přinesl rozhovor s Nedvědem u příležitosti zveřejnění seznamu padesáti kandidátů na Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu v Evropě, který záložník Juventusu získal loni. Letos je Nedvěd v nominaci znovu, dokonce už posedmé. Spolu s ním se budou o trofej ucházet i další tři Češi: nejlepší střelec mistrovství Evropy Milan Baroš, gólman Petr Čech a záložník Tomáš Rosický.

.:ANKETA:
Vrátí se Nedvěd do reprezentace? Hlasujte na konci článku

Nedvěd v rozhovoru říká, že se letos za favorita nepovažuje. Příčinu vidí v tom, že česká reprezentace nedokázala dotáhnout své tažení na mistrovství Evropy v Portugalsku až k vítězství a že v italské lize titul unikl i Juventusu. Svého favorita na získání Zlatého míče nejmenuje, ale oceňuje hru Wayna Rooneyho, Andreje Ševčenka, Alessandra Nesty a Adriana, z brankářů pak Gianluigiho Buffona.

Média proti mně šla

Vrátil se také k okolnostem svého odchodu z reprezentace. "Můj sen byl hrát na příštím mistrovství světa. Ale po zranění kolena na Euru jsem požádal našeho trenéra, aby mě do Vánoc nepovolával, abych se mohl několik měsíců věnovat jen Juventusu. Zdálo se, že to není žádný problém, ale média proti mně zahájila ne moc příjemnou kampaň a kritiky se mě dotkly," znovu se vrátil k důvodům svého odchodu.

Také od fotbalového svazu prý Nedvěd čekal jiný přístup. "Stejně jako od trenéra Karla Brücknera: mohl zaujmout jasnější postoj. Jenže on mě místo toho dokonce povolal, a tak jsem se rozhodl poroučet," obul se Nedvěd znovu do reprezentačního kouče. Na otázku, zda ho nic nepřiměje změnit mínění, ale odpověděl: "Nic není nikdy definitivní, uvidíme později."

Reklama