Hlavní obsah

Čeští fotbalisté klesli v pořadí FIFA o tři příčky na 22. místo

Kvalifikační remíza v Dánsku a porážka v přípravném utkání s Finy se promítla do žebříčku FIFA a odsunula české fotbalisty o tři místa na 22. příčku. Pořadí nadále vévodí úřadující mistři světa a Evropy Španělé, na záda jim dýchají Němci a Portugalci.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Ze soupeřů českého týmu v kvalifikaci o postup na mistrovství světa si polepšili jen Bulhaři, kteří poskočili o 34 míst na 55. příčku. Ostatní výběry ze skupiny B zaznamenaly propad - Itálie je po poklesu o dvě pozice osmá, Dánsko se propadlo o osm pozic na 18. příčku, Arménie spadla na 64. místo (-11) a Malta na 153. pozici (-14).

Nejbližšími českými soupeři v bojích o postup na šampionát, který v roce 2014 bude hostit Brazílie, je Malta (12. října v Plzni) a Bulharsko (16. října v Praze).

V čele žebříčku došlo k několika změnám. Kromě posunu Portugalska na třetí a Argentiny na čtvrté místo si polepšila také Kolumbie, která je devátá a poprvé od července 2002 je mezi nejlepší desítkou. Do ní se po skoku o jednu příčku vrátilo přesně po roční přestávce také Řecko.

Reklama

Související témata: