Hlavní obsah

Rusové hrají dobře, ale není to Barcelona, říká Vaněk po prvním dílu baráže

Josef PešoutSport.cz

Ze čtyř jabloneckých hráčů, kteří jsou v současném výběru reprezentační jedenadvacítky, se v zápase s Ruskem objevili na domácím severočeském trávníku jen záložníci Ondřej Vaněk a Jan Kopic, přičemž obránce Filip Novák i po zranění se zotavující gólman Roman Valeš zůstali jen na lavičce náhradníků. Ondřej Vaněk v rozhovoru pro Sport.cz netajil zklamání z porážky, ale zároveň naznačil týmové odhodlání poprat se v odvetě ještě o postup na ME.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Reprezentant do 21 let Ondřej Vaněk (vpravo) bojuje v baráži o míč s Rusem Jurijem Kirillovem z Ruska.

Článek

Čekali jste takový průběh utkání?

Je pravda, že nás trenér upozorňoval na rychlost ruských hráčů, kteří praktikují brejky a mají už zkušenosti z pravidelných startů v náročné tamní lize. První poločas jsme nechytli. Vyloženě jsme se báli, teprve druhá půle byla o něčem jiném. Vytvořili jsme si šance včetně penalty a je škoda, že jsme nedali aspoň jeden gól.

I vy jste mohl skórovat. Co jste při zakončení udělal špatně?

Při střele z vápna jsem měl možná míč ještě potáhnout, pálil jsem na zadní tyč a balón šel nad břevno. A při dalším střeleckém pokusu jsem netrefil branku.

Do zápasu jste naskočil v roli střídajícího hráče už ve čtvrté minutě. Jak jste se cítil?

Zahřál jsem se už při rozcvičce a vlítnul jsem do hry. Takže to nebylo nic výjimečného. Připravujeme se před zápasem všichni naplno, aby i náhradníci byli v tempu.

K odvetě do Jekatěrinburgu poletíte s dvougólovým mankem. Je to komplikace?

Mladí Rusové hrají dobře, ale není to Barcelona. Dá se s nimi bojovat, i když to bude těžké. Pokud je dokážeme dorážet a podaří se nám dát gól, mohli bychom udržet nějakou postupovou naději.

Kam byste zařadil z pohledu kvality tým Ruska?

Byl to nejsilnější soupeř, se kterým jsme se za poslední dva roky střetli. Baráž ale ještě není u konce a navzdory neúspěšnému vývoji se ji pokusíme přece jen zvládnout.

Po středečním návratu z odvety vás bude už v sobotu čekat v dresu Jablonce ligový duel v Plzni. Jak berete takhle náročný program?

Momentálně se soustřeďuji jen na jedenadvacítku, což platí i pro ostatní kluky v týmu. Jsme mladí, snad dobře trénovaní, a co se týče klubu, máme zajištěnou špičkovou rehabilitaci, takže se na nic nebudeme vymlouvat.

Reklama