Hlavní obsah

Jednadvacítku před odvetou baráže opustil zraněný Hanousek

Jablonec nad Nisou

Českou fotbalovou reprezentaci do 21 let opustil mezi úvodním a odvetným utkáním baráže o postup na evropský šampionát proti Rusku záložník Marek Hanousek. Jednadvacetiletý středopolař si v úvodu pátečního souboje v Jablonci poranil koleno a odjel do Plzně, kde působí.

Foto: Petr Eret, ČTK

Marek Hanousek z Plzně (vlevo) a Ladislav Volešák ze Slovácka.

Článek

"Je u něj podezření na natažení vazů v koleně, to v lepším případě. V tom horším případě by šlo o natržení," řekl ČTK tiskový mluvčí jednadvacítky Petr Kovář.

Do Ruska k odvetě neodletí ani obránce Lukáš Hejda, který dostal druhou žlutou kartu. Trenér Jakub Dovalil zatím neplánuje, že by někoho dodatečně povolal. Nastoupit by totiž už mohli stoper Tomáš Kalas a záložník Ladislav Krejčí.

Prvně jmenovaný v pátek nehrál kvůli svalovému zranění, Krejčí se dostával z virózy. "Viróza už odezněla. Láďa ale ještě v pátek nebyl úplně v té kondici, aby mohl hrát," podotkl Kovář.

Mladíci dnes dopoledne lehce trénovali a věnovali se regeneraci. Hlavně se však snažili psychicky oklepat z páteční prohry 0:2, po které se jim vzdálil postup na šampionát. Do Jekatěrinburgu odletí Češi speciálem v neděli odpoledne, odveta se hraje v úterý od 14:30 SELČ.

Reklama

Související témata: