Hlavní obsah

Češi se pokusí o zázrak. Dovalil dává fotbalistům za vzor Liverpool

Jekatěrinburg

Velké obraty v dějinách fotbalu připomínal trenér Jakub Dovalil českým reprezentantům do 21 let před dnešním duelem v Rusku. Jde o odvetu baráže o ME 2013, jejíž první dějství v pátek v Jablonci jeho svěřenci prohráli 0:2. Češi tak musejí k postupu vyhrát o tři branky, případně neinkasovat a po dvou vstřelených gólech doufat v penaltový úspěch.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Kadlec smutní. V baráži fotbalistů do 21 neproměnil v utkání proti Rusku penaltu.

Článek

„Historie přece pamatuje obraty i ve zdánlivě beznadějných situacích. Liverpool ve finále Ligy mistrů prohrával s AC Milán o tři branky a utkání otočil. Naše naděje žije," burcoval hráče Dovalil. „Máme tak třicetiprocentní šance," přemítal trenér.

Rusové v pátek na severu Čech ukázali velkou sílu v ofenzívě, v obraně však byli chvílemi zranitelní. „Musíme se vyvarovat zbytečných ztrát. První duel ukázal, že jakmile jsme přešli k systému dlouhých balónů na Wágnera, jehož rychle doplňovali kluci ze zálohy, naše hra fungovala," naznačil kouč strategické plány.

Velký důraz přitom kladl v přípravě na defenzívu. „Do poločasu nesmíme dostat gól. Pak Rusové znervózní," mínil Dovalil.

Zápas Rusko–Česko začíná v Jekatěrinburgu ve 14.30 hodin, hlavním sudím je Fin Munukka

Základní sestava ČR:
Koubek - Holeš, Čmovš, Kalas, Lecjaks - Vaněk, Pospíšil, Mareček, Krejčí - Kadlec - Wágner

Reklama

Související témata: