Hlavní obsah

Jsme nemohoucí a jaloví, přiznává reprezentační zadák Gebre Selassie

Praha

Byl symbolem přeměny české fotbalové reprezentace. Obránce Theodor Gebre Selassie v minulé sezóně získal stabilní místo v sestavě Bílkova výběru, který společně s dalšími nováčky řádně okysličil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Theodor Gebre Selassie se raduje společně s Davidem Limberským z branky.

Článek

Jenže v nynějším kvalifikačním cyklu omlazený výběr dokázal překonat jen obranu Malty. „Jsme jaloví," uznává zadák patřící Werderu Brémy.

„Už od přípravy s Ukrajinou je patrné, že na šanci se strašně nadřeme. A když už nám nějaká akce vyjde, stejně vždy v úplném finále kousek k dokonalému zakončení chybí. Ale nemyslím, že jde o důsledek špatného systému. Byť si pochopitelně uvědomuji, že nejde jen o problém souboje s Bulharskem," přemítá šestadvacetiletý obránce. „Byli jsme nemohoucí a jaloví. Stejně jako v předešlých duelech," uvědomuje si Gebre Selassie.

Proti Bulharsku se necítil dobře

Vysvětlení, proč se reprezentace nedostane ani na dostřel branky soupeře, natož aby ji ohrozila, hledá stejně těžkopádně, jako se spoluhráči usiluje o střílení gólů. „Třeba proti Bulharsku jsem se necítil dobře. A nevím proč. Jsem dostatečně soudný, umím si to přiznat. Snažil jsem se tedy zápas alespoň odmakat. Všechno je o pohybu," říká opatrně. „S Bulhary hru rozhýbali až střídající Darida s Vydrou," přiznává obránce, že záložní řada byla v ofenzivním snažení neskutečně pomalá.

Popírá, že by se hráči předem báli reakce publika. „Děláme na hřišti pro úspěch všechno. Nemáme strach," ujišťuje. „Ale není příjemné, když je z fanoušků cítit, že nám nevěří," přiznává.

Odmítá, že remíza s jedním ze soků v boji o druhé místo skupiny za Itálií zkomplikovala české plány v boji o MS. „Jsme zklamaní, že máme čtyři body z dvojzápasu, z něhož byl v plánu stoprocentní zisk. Nejde ale o fatální komplikaci," je přesvědčen Gebre Selassie, byť Češi mají pět bodů a tři získali s Maltou, o které při redukci při hledání týmů postupujících z druhých míst přijdou.

Momentálně druzí Bulhaři mají fakticky tříbodový náskok, neboť trpaslíka z ostrova ve Středozemním moři ještě nepotkali stejně jako zatím dvoubodoví Dánové. „Italy na prvním místě všichni čekali. My se porveme o druhé místo," nevzdává se naděje obránce Werderu.

Reklama