Hlavní obsah

Opomíjený Dočkal se konečně dočkal. Věřil jsem, že jednou reprezentační pozvánka přijde, libuje si

Karel FeltSport.czPrávo

O čtyřiadvacetiletém záložníkovi Rosenborgu Trondheim se hovořilo na každé podzimní nominační tiskovce. I když dával góly v Evropské i norské lize jako na běžícím pásu, reprezentační kouč Bílek ho měl pořád jen "na seznamu". Až proti Slovensku ho povolal se slovy, že má dobrou formu a střílí branky, a takové hráče národní tým potřebuje. Procitnutí pozdě ale přece...

Foto: Sport.cz

Záložník Bořek Dočkal (v bílém) z Rosenborgu Trondheim.

Článek

„Nechtěl jsem se tlačit do reprezentace přes média, proto jsem o ní mluvil nerad. Pochopitelně jsem ale toužil dres národního mužstva obléknout, proto jsem za nominaci pochopitelně moc rád. Všiml jsem si, že je tam hodně nových jmen. Věřím, že mi trenér Bílek dá příležitost se ukázat,“ řekl Bořek Dočkal v telefonickém rozhovoru pro Právo a Sport.cz

Krásné ranní probuzení...

Nikdo mu prý předem nevolal. „V úterý jsem měl možnost si trochu přispat. Vstal jsem dopoledne, kouknu na internet a jsem v nominaci. To bylo moc hezké probuzení. Mám z nominace radost, věřil jsem, že když budu hrát dobře, jednou přijde,“ vyprávěl spokojeně.

I když je v nominaci nováčkem, nepřijede v pondělí do neznámého prostředí. „Znám tam hodně kluků, třeba s Theodorem Gebre Selassiem jsme kamarádi ještě z Liberce, telefonujeme si, moc se na něj těším. Ale rád uvidím po dlouhé době i další. Některé znám osobně z jednadvacítky, jiné z ligových soubojů. Mám dojem, že tam není nikdo, koho bych vůbec neznal,“ přiznal.

Podzimní bilance: 22 gólů

Na podzim má výbornou fozónu. Dává spoustu gólů, byť v posledních týdnech o něm nebylo tolik slyšet. „Herně je to dobré, neměl jsem zatím žádný výkyv formy. S brankami to je teď malinko horší, před dvěma měsíci mi to tam padalo víc. Je to dané poklesem formy celého Trondheimu. Nedaří se nám tolik a bohužel je to znát, ztrácíme body,“ litoval Dočkal.

Střeleckou bilanci má ovšem skvělou. V letošní sezóně nasázel už dvaadvacet gólů. „Šestkrát jsem skóroval v Evropské lize, stejný počet gólů se mi podařil v norském poháru a deset jich mám v nejvyšší soutěži,“ spočítal bleskově.

Ambiciózní Rosenborg Trondheim ale titul zřejmě opět nezíská... „O víkendu jsme prohráli se Strömgodsetem 1:2, což nás zřejmě připraví o šanci na první příčku, protože to je jeden z kandidátů na titul. Společně s námi o něj bojuje také aktuálně vedoucí Molde. V Norsku se hraje systémem jaro - podzim a zbývají dvě kola. Když dvakrát vyhrajeme, stejně musíme čekat, jak dopadnou největší konkurenti. Spíš to odhaduji na druhé nebo třetí místo, tedy opět Evropskou ligu,“ konstatoval Dočkal.

Reklama

Související témata: