Hlavní obsah

Bílek povolal Latku místo zraněného Rajtorala, Lašťůvku vystřídá Grigar

Praha
Aktualizováno

Slávistický Martin Latka se přece jen dočkal. V osmadvaceti letech čeká na slávistického obránce reprezentační premiéra, neboť trenér národního týmu Michal Bílek ho dodatečně povolal ke středeční přípravě proti Slovensku, jež se hraje v Olomouci. Plzeňský František Rajtoral je totiž zraněný, ve čtvrtek v Evropské lize proti Hapoelu Tel Aviv v barvách své Viktorie nenastoupil a ani na Hanou s reprezentací nepojede. Ve večerních pátečních hodinách se rozhodlo o další změně, brankáře Jana Lašťůvku vystřídá teplický Tomáš Grigar.

Foto: Jan Handrejch

Martin Latka se raduje z gólu, nominace do reprezentace ho potěšila určitě také.

Článek

Pochopitelně, že na Rajtoralově místě na kraji obrany se slávistický fotbalista těžko objeví. „Tam může zaskočit Tomáš Kalas, který na tomto místě hraje pravidelně za Arnhem nizozemskou ligu. Martin Latka, jehož výkony ve Slavii ho k nominaci opravňují, doplní stopery," vysvětlil svůj záměr kormidelník národního mužstva Bílek.

Latka prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry od patnáctky až po jedenadvacítku. Naposledy reprezentoval právě v dresu jednadvacítky, za kterou mimochodem odehrál 25 zápasů, naposledy 8. února 2007 v přátelském utkání v Portugalsku. V kádru reprezentačního áčka se zatím neobjevil.

V nominaci pro přípravu se Slovenskem je už šestým nováčkem. Poprvé dostali pozvánku také olomoučtí Michal Ordoš a Martin Pospíšil, sparťan Ladislav Krejčí, Tomáš Kalas z nizozemského Arnhemu a Bořek Dočkal z Trondheimu.

Brankář Dněpropetrovsku Lašťůvka se trenérovi Bílkovi omluvil pro zranění. Kouč národního celku místo něj povolal teplického Grigara, který se v reprezentačním dresu objevil již dvakrát.

Bílkův výběr se sejde v pondělí v Praze, od Olomouce odjíždí druhý den dopoledne vlakem.

Reklama

Související témata: