Hlavní obsah

Hübschman je zraněný. Na derby se Slovenskem byl tak povolán olomoucký Hořava

Praha

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek musel udělat třetí změnu v nominaci na středeční přípravný zápas se Slovenskem. Kvůli zranění se mu omluvil klíčový záložník Šachtaru Doněck Tomáš Hübschman, kterého nahradil olomoucký Tomáš Hořava. Čtyřiadvacetilý záložník se do A týmu reprezentace podívá prvně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Olomoucký Tomáš Hořava se může těšit na svůj první reprezentační kemp v hlavním týmu.

Článek

Hořava je už třetím hráčem Sigmy, kterému vynesly dobré výkony v podzimní části první ligy nominaci do reprezentace. Před ním už Bílek z vedoucího týmu tabulky premiérově povolal také nejlepšího střelce nejvyšší soutěže Michala Ordoše a Martina Pospíšila.

Hořava v minulosti patřil ke stabilním členům reprezentační jednadvacítky, za kterou odehrál 17 utkání a vstřelil jeden gól.

Zranění se množí

Bílek udělal dvě změny už v pátek. Zraněné Františka Rajtorala s brankářem Janem Laštůvkou nahradili nováček Martin Latka a Tomáš Grigar. Spolu s Hořavou je v aktuální nominaci už sedm „bažantů".

Reprezentace se sejde v pondělí v Praze, v úterý pak odcestuje vlakem do Olomouce, kde se o den později utká se Slovenskem. Jde o poslední akci národního týmu v letošním roce.

Reklama