Hlavní obsah

Bílek poprvé připustil nejistotu. Ať hráčům duel se Slováky vyjde bez ohledu na to, co bude se mnou, přeje si

zp, dosSport.cz

Nebude to pro něho jednoduchá konfrontace. Teď už i Bílek přiznává, že ho šéf českého fotbalu dostal před zápasem se Slováky pod tlak. Ba dokonce připustil, že Peltovu pohrůžku už i on registruje. „Středeční utkání by nemělo rozhodovat, zda budu nebo nebudu u reprezentace pokračovat. Směrodatné jsou podle mého kvalifikační zápasy. I tak hráčům přeju, aby se jim olomoucká příprava povedla. A to bez ohledu na to, co bude se mnou,“ meditoval při pondělním reprezentačním srazu trenér národního týmu Michal Bílek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér reprezentace Michal Bílek poprvé připustil, že si svým místem nemůže být stoprocentně jistý.

Článek

Ještě před pár dny při nominaci na středeční přípravu se Slováky si byl trenér Bílek jistý sám sebou. Z jeho rétoriky to bylo víc než patrné...

Ironickou rétoriku si kouč už odpustil

„Pokud při hodnocení letošního roku dospějeme k závěru, že účast ve čtvrtfinále mistrovství Evropy nepředstavovala tak výrazný úspěch a naše kvalifikační skupina, v níž jde o postup na mistrovství světa do Brazílie, je rozehrána velice špatně, pak připouštím, že ke změně může dojít," pravil s jistou dávkou ironie v hlase. Při pondělním srazu si ji už odpustil.

„Výsledky jsou hrozně důležité, protože podle nich je hodnocen tým i já osobně. Situace před zápasem se Slovenskem ovšem není dobrá, protože nám chybí hned devět zraněných hráčů," připomněl, v jak složité situace se před cestou na Hanou ocitl.

Jako poslední se omluvil Kolář

K Čechovi, který se z reprezentačního srazu omluvil už s předstihem, neboť jeho Chelsea musí v následujících dnech a týdnech zvládnout hodně nabitý program, totiž postupně přibývali další hráči, bez nichž se musí obejít. Michal Kadlec, stejně jako Jiráček, Rezek, Petržela i třeba Laštůvka, Hübschman či třeba Rajtoral. Na poslední chvíli z kádru vypadl i plzeňský Kolář, jenž nedohrál nedělní ligový šlágr s Olomoucí, neboť si přivodil svalové zranění.

„Ze srazu už odjel, nikoho jiného povolávat nebudeme," potvrdil Bílek další škrt, který musel v nominaci udělat. Na Slováky tak vyrazí s osmnáctičlenným kádrem, v němž jsou jen čtyři hráči jeho obvyklé sestavy - Gebre Selassie, Sivok, Limberský a Plašil. Zato nováčků má v mužstvu hned sedm.

„Nebude to pro ně jednoduchá situace, protože pro debutanty je vždy lepší, když do sestavy naskakují postupně. Po jednom, po dvou... Teď musíme do mužstva zabudovat rovnou čtyři," připustil Bílek, že ani pro něj není konstelace právě optimální.

Peltova vyjádření ho dostala pod tlak

Zvláště po vyjádřeních Miroslava Pelty. „Pochopitelně i pro mě je situace nepříjemná. O tom, zda budu u reprezentace pokračovat či nikoli, by podle mého neměla rozhodovat příprava se Slovenskem, ale kvalifikační duely. Po utkání se Slovenskem si ale s předsedou sedneme a končící fotbalový rok vyhodnotíme. Pokud dospěje k závěru, že kvalifikace o Brazílii je rozehraná špatně a rozhodne způsobem pro mě nepříznivým, to nechci a nebudu v tuto chvíli komentovat," poznamenal Bílek vůbec poprvé za dobu působení u národního týmu, že si nemůže být svým místem už tak stoprocentně jistý.

Před prestižní konfrontací se Slováky pro trenéra nic povzbudivého. Však také lakonicky přiznal. „Uvidí se, co bude potom a zda dojde ke změnám."

Měl by trenér Bílek u reprezentace pokračovat bez ohledu na výsledek zápasu se Slovenskem?
Ano
8,8 %
Ne
91,2 %
Celkem hlasovalo 13504 čtenářů.

Reklama

Související témata: