Hlavní obsah

OBRAZEM: Fotbalisté mají trička s vlastními portréty. Nejhorší fotku má Sivok, smál se Limberský

Praha

Fotbaloví reprezentanti zkoušeli tisknout své fotografie na trička speciální technologií Lumi, která využívá sluneční světlo, respektive UV záření. Jejich výtvory budou vydraženy a výtěžek půjde na Nadaci fotbalových internacionálů.

Foto: Jan Tauber

David Lafata (uprostřed v červeném) jde na potisk trička jako první.

Článek
Fotogalerie

"Připravili jsme pro fotbalisty jejich fotky ve dvou verzích. Na jednom snímku vypadali normálně, na druhém jsme hráče udělali staršími. Někomu ubylo vlasů, někdo naopak přibral na váze," popisoval s úsměvem Jan Kryšpín, marketingový manažer Puma. "Každý si vybral dle svého vkusu, jakou fotografii přenese na tričko," vysvětlil Kryšpín.

Zvolené fotky, převedené na negativ a vytištěné na průhledné fólii, přiložili fotbalisté na část trička, kterou předtím natřeli speciální látkou reagující na světlo. Doplnili ještě monogram nebo značku štětečkem namočeným v "kouzelné" tekutině. Potom už jen umístili polotovar pod UV lampy a čekali, jak bude jejich dílo vypadat.

"Jediný, kdo měl starší fotku horší než já, byl Tomáš Sivok," smál se obránce David Limberský. "Zdálo se mi, že u mě je fotka starší o více než 20 let, ale vybral jsem si ji. Přišlo mi to zábavný," dodal jeho plzeňský spoluhráč Vladimír Darida.

Celá akce pomůže fotbalovým internacionálům. Trička budou vystavena v Puma Social Club Storu v Maiselově ulici v Praze, kde také proběhne dražba.

Reklama

Související témata: