Hlavní obsah

Nebojím se, že bych byl po Slovensku odvolán, je si jistý reprezentační kouč Bílek

Výsledek olomoucké přípravy se Slovenskem o jeho dalším působení u reprezentace rozhodovat nebude, o tom je Michal Bílek přesvědčen. Čtyřiadvacet hodin před duelem s Grigovým výběrem to ostatně v Olomouci zopakoval. „Četl jsem samozřejmě Peltova slova, ale také jsem s předsedou sám mluvil. A žádnou takovou informaci jsem od něho neobdržel,“ je si trenér jistý, že ho šéf českého fotbalu od národního týmu neodvolá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek před utkáním proti Slovensku.

Článek

Takže v klidu? Skutečně půjde proti Slovákům jen o přípravu, která nebude mít na vaše další působení u reprezentace vliv?

Opravdu nemyslím, že středeční zápas rozhodne, zda budu či nebudu u národního týmu pokračovat. Proto se ani nebojím, že bych byl odvolán.

Do jisté míry vám nahrává, že jde jen o přípravu, do níž vám vzhledem ke zraněním a omluvenkám zůstalo z původních představ jen torzo, takže podobný zápas se dá brát jen těžko jako směrodatný. Můžete zkoušet, experimentovat, třeba i vsadit na nový herní styl...

Zůstaneme u způsobu hry, na který jsme sázeli v posledních utkáních.

A co sestava?

Objeví se v ní čtyři nováčci, ale zatím ji neprozradím. Chci, aby ji nejdřív slyšeli hráči.

Takže o složení mužstva už máte jasno?

Jedno místo ve středové řadě zůstává ještě otevřené, ale jinak jasno mám.

Do Olomouce jste přivezl osmnáct hráčů. Dáte příležitost všem nováčkům?

Pochopitelně, chci vidět v akci všechny hráče, které v Olomouci mám. Nemíním je ale posílat do zápasu po jednom, protože to by se  pak hra zbytečně kouskovala.

Uvažoval jste třeba i o tom, že byste nasadil třeba všechny tři nominované olomoucké debutanty Hořavu, Pospíšila a Ordoše naráz, aby mohli profitovat ze sehranosti a automatismů naučených v klubu?

Nepřemýšlel jsem, že by šli na hřiště všichni tři naráz.

Vám se omluvila celá řada hráčů, vašemu slovenskému kolegovi Grigovi ovšem také. Jaká je podle vás momentální síla soupeře?

Viděl jsem poslední zápas Slováků s Řeckem, v němž zahráli výborně a nezasloužili si prohrát. Sehráli nešťastné utkání. Mají silnou středovou řadu, vpředu pak operují plzeňští útočníci Bakoš s Ďurišem, kteří mají výbornou formu.

Jenže v reprezentaci góly nedávají, což je ovšem i případ vašich svěřenců. Dočkají se branek diváci alespoň v posledním střetnutí letošního roku?

Pochopitelně by si oba celky přály, aby góly padaly. My máme však pro ofenzivu nové hráče, takže to pro ně při premiérovém startu nebude snadné. I proto jsem na ně apeloval, aby proti Slovákům vyrukovali bez nervů a zápas si užili.

Měl by trenér Bílek u reprezentace pokračovat bez ohledu na výsledek zápasu se Slovenskem?
Ano
8,8 %
Ne
91,2 %
Celkem hlasovalo 13504 čtenářů.

Reklama

Související témata: